Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicija u Makarskoj

Grade prvi hotel nakon 35 godina

20.04.2016., Makarska, predio Bilosevac - Gradiliste turistickog kompleksa Romana. Direktor Ivan Gujinovic. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/4
23.04.2016.
u 16:14

Turistički kompleks Romana, vrijedan 50 milijuna eura, smješten je uza samu plažu u zapadnom dijelu Makarske

Makarska nakon punih 35 godina dobiva novi veliki hotel. Riječ je o turističkom kompleksu Romana vrijednom 50 milijuna eura i smještenom uza samu plažu u zapadnom dijelu Makarske u koji će prvi gosti doći za manje od mjesec dana. Imat će četiri zvjezdice.

Završava se prva faza projekta vrijedna 20 milijuna eura. Sredinom svibnja bit će otvoren apartmanski dio sa 110 apartmana i pripadajućim sadržajima, a do sredine listopada bit će popunjen turistima iz Skandinavije. Kada gosti odu, radovi će se nastaviti i do ljeta 2017. bit će završen i hotelski dio pa će cijeli kompleks biti gotov.

Restorani, bazeni, klubovi...

Već ove sezone Romana će zapošljavati stotinjak ljudi. Natječaji su već provedeni i zaposlenici, kao i budući gosti i partneri, pomno prate što se događa na Biloševcu, gdje na 23.000 kvadrata niče novi velebni objekt. Gradilište je još poput mravinjaka, sve je prašnjavo i užurbano, ali Ivan Gujinović, direktor tvrtke Romana d.o.o., iza koje stoji poduzetnik Marinko Sulić, nije zabrinut. Naprotiv, vrlo je zadovoljan.

– Ovo su završni radovi, teku prema planu i sve će biti gotovo prije dolaska prvih gostiju. Na kraju ćemo asfaltirati prilazni put i hortikulturno urediti okoliš sadnjom velikih palmi i murvi kada građevinari završe svoj dio posla – pojašnjava Gujinović koji nas je proveo gradilištem.

– Sve je odlično, pri kraju smo – potvrđuju njegove riječi Igor Jelić i Joško Bakotić, glavni i nadzorni inženjeri gradilišta.

Uz apartmanski dio, čiji kapacitet je 300 gostiju, za dva tjedna bit će gotova i opremljena tri restorana, kavana, lounge bar, wellnes, pet vanjskih bazena, dječja igraonica, klub, plažni bar...

– Kapaciteti su nam popunjeni zahvaljujući ugovoru sa skandinavskom agencijom Apollo. Oni imaju brendiran tzv. familly koncept, odnosno specijalizirani su za obitelji s djecom. Zato su i naši popratni sadržaji prilagođeni upravo takvim gostima i novoj generaciji turista – pojašnjava Gujinović.

Srednje visoka kategorija

Na jesen, odlaskom gostiju, u Romanu će opet stići građevinari.

– U završnim smo pregovorima s njemačkom Rewe grupom koja će nam biti partner u drugoj fazi, odnosno u gradnji hotela s 250 soba i prateće infrastrukture: wellnesa, unutarnjeg bazena, restorana, konferencijske dvorane… Mogli bismo lako dobiti i petu zvjezdicu, ali želja je naših partnera da to bude kompleks srednje visoke kategorije – pojašnjava Gujinović.

Cilj im je što je više moguće produljiti turističku sezonu. Hotelski kompleks projektirao je arhitekt Jerko Rošin.

>>U Makarskoj se održava drugi po redu Hrvatski turistički kongres

>>I galeb i Čehinja. Makarska slavi ljeto i ljubav

Komentara 1

Avatar __MAX__
__MAX__
13:16 03.05.2016.

Marinko Sulić svercer...lol. Cigarete i Co.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije