Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

FXLider daje 50€ za trgovanje zlatom na svjetskoj burzi

FXLider
Foto: PR FOTO
PR
Autor
PR članak
28.05.2015.
u 10:28

Od kada je u rujnu 2011. godine cijena zlata dostigla svoj maksimum do danas pala je oko 36%. Međutim posljednjih godinu dana cijena se stabilizirala iznad 1140 dolara po unci.

Trenutna cijena se kreće iznad 1200 dolara po unci i već četvrtu nedjelju je u blagom rastu.

FXLider, specijalno čitateljima Večernjeg lista, daje 50 eura namijenjenih za trgovanje cijenom zlata na svjetskoj burzi, jedinoj burzi na kojoj možete zaraditi i na rastu ali i na padu cijene.

Preuzmite 50 eura za trgovanje ovdje.

Da li će cijena zlata porasti zbog situacije u kojoj se Grčka nalazi i njenog žongliranja na rubu bankrota ili će pasti sa pooštravanjem monetarne politike Federalnih Rezervi i povećanjem kamatnih stopa? Zašto nedavni pad dolara nije izazvao jači rast cijene ovog plemenitog metala? 

Dok se zlato samo po sebi nije promijenilo, promijenio se svijet oko njega. U današnjem svijetu gdje samo jedna izjava nekog od visokih službenika velikih centralnih banaka može izazvati velike promjene na tržištu, zlato ipak još uvijek predstavlja siguran instrument koji u manjoj mjeri reagira na potrese na tržištu, od na primjer valuta.  Razlog za to je činjenica da su najrazvijenije zemlje svijeta pod velikim  pritiskom javnih dugova, što često dovodi do toga da se njihove centralne banke odlučuju da putem niza alata među kojima su smanjivanje kamatnih stopa ili tiskanje novca devalviraju ili umanjuju vrijednost valute. Kada je u pitanju zlato ovo je naravno nemoguće. Njegova količina je u potpunosti ograničena, a troškovi eksploatacije sve viši.

Što danas pokreće cijenu zlata? 

Trenutna situacija na financijskom tržištu i u globalnoj ekonomiji daleko je od stabilne. Ipak, velika neizvjesnost oko sposobnosti Grčke da ispuni svoje obaveze i ostane u euro zoni nije u značajnijoj mjeri utjecala na rast cijene zlata. Van Grčke, strah da bi se ovaj vid krize mogao preliti i na druge zemlje nije prevelik jer su financijske institucije imale dovoljno vremena da se priprema za scenario bankrota Grčke i  njenog eventualnog izlaska iz monetarne unije.

Preuzmite 50 eura za trgovanje ovdje.

’Najveći dio grčkog duga trenutno je u vlasništvu MMF-a , ECB i Europske Unije čime ovo postaje prije svega politički problem. S druge strane, ono što možda ima trenutno jači utjecaj na kretanje cijene ovog plemenitog metala je monetarna politika Federalnih Rezervi. Politika jeftinog novca je pri kraju i nakon završetka programa monetarnog popuštanja uskoro se očekuje i povećanje kamatnih stopa što svakako ne ide u prilog rastu cijene zlata koje na tržištu ima ulogu utočišta i u koje investitori ulažu u periodima nestabilnosti i krize.

Međutim, kada će se Federalne Rezerve zaista odlučiti na ovaj korak to je još uvijek neizvjesno. Prema nedavnoj izjavi američke centralne banke, iako su stopa nezaposlenosti i inflacija u blizini ciljnih vrijednosti, opći ekonomski uvjeti u SAD-u mogli bi još neko vrijeme odgoditi ovaj potez’ kažu u FXLider-u.

FXLider ima ekskluzivnu suradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autoriziranom i reguliranom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970. 

Risk Warning and disclaimer
Contracts for Difference (CFDs) are leveraged products and carry a high level of risk to your capital as prices may move rapidly against you. Losses can exceed your deposits and you could be required to make further payments. These products may not be suitable for all clients therefore ensure you understand the risks and seek independent advice. This material does not constitute an offer of, or solicitation for, a transaction in any financial instrument. FXLider accepts no responsibility for any use that may be made of these comments and for any consequences that result. No representation or warranty is given as to the accuracy or completeness of this information. Consequently any person acting on it does so entirely at their own risk.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?