Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.01.2015. u 12:00

Kod nas usijanu i bukačku atmosferu nema tko hladiti

Građani s kreditima u francima točno će godinu dana znati koliko će novca svaki mjesec izdvojiti za kreditnu ratu. Onima u eurima već bi iduća hipotetično mogla biti nešto viša nego prošla. To bi, doduše, bilo i izglednije da se nakon prošlotjednog skoka eura preko 7,70 kuna HNB nije oglasio intervencijom na deviznom tržištu. Naravno, stabilnost tečaja kune (prema euru) jedan je od ključnih ciljeva HNB-a, ali ti primjeri načelno pokazuju koliko je u potrazi za trajnim rješenjem za dužnike pogođene tsunamijem CHF-a važno voditi računa o ravnopravnosti položaja dužnika s obvezama u ostalim valutama.

A to što je ustavno dvojbenom zakonskom intervencijom Vlade kupljen mir dužnika na neko vrijeme, ne znači miran i konstruktivan ambijent za nastavak potrage za trajnim rješenjem. Na žalost, ta se borba vodi i kroz dodatno ostrašćivanje atmosfere. Mnogo više zabrinjava što kod nas usijanu i bukačku atmosferu nema tko hladiti. Ako ni od koga drugog, to bi se s pravom očekivalo od akademske zajednice. Međutim, čak i profesori iz područja ekonomske znanosti, tj. oni najglasniji više nastupaju kao navijači, a ne kao glas struke i razuma. A usput se i međusobno nabacuju blatom.

>> Balon krediti ljudima bi sačuvali stanove, a bankama novac

>> Što dužnici kažu o vlastitim iskustvima sa švicarcima

Komentara 5

PA
Patrizzia
13:01 27.01.2015.

Svakako da riječnik Prof. Vuka nije primjeren ,te da nazivanje dva sveučilišna profesora ridikulima je krajnje neodgojeno .Tko je ikada čuo za nekog Vuka V.,i tko ga je instalirao u školi za ekonomiju i menađment .Naliči mi na onu Pribičevićkuevićku koja svima soli pamet a sama nema iskustva niti za frizerku.

MK
MKGRA
13:56 27.01.2015.

Pazi ovo Vuk predaje na nekakvoj višoj školi a profesori na Ekonmoskom fakultetu i čija riječ onda ima veću težinu Vukova ili od profesora

KI
Kissinger
18:27 27.01.2015.

moja malenkost uvažava mišljenje gospon Škegre.on se drži svojih stavova pa kud puklo da puklo!glede naših "ekonomskih veličina"koliko generacija toliko genijalnih prijedloga.ziher nas izvleku iz krize na čelu sa Jurčićem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije