Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koristan put u Azerbajdžan

Dogovoreni poslovi za željeznice, mornaricu, potporu u IT sektoru...

azerbajdžan
Foto: HGK
1/3
25.10.2016.
u 22:07

Tvrtka Span otvorila je ured u Azerbajdžanu, DIV i Telecor razgovarali su o isporuci dijelova za željeznice, a Uljanik za brodove...

Tvrtka Span iz Zagreba otvorila je danas ured u Azerbajdžanu, na tom tržištu ta IT tvrtka već radi neko vrijeme i nudi IT rješenja, a zbog širenja otvorili su ured.

– Radimo za tamošnji telekom, a pregovaramo i za poslove s drugim tvrtkama. Za sada ćemo imati jednog zaposlenog u Azerbajdžanu, a plan je povećati broj na njih 20 – kaže direktor Spana Nikola Dujmović. Ta je tvrtka s njih 34 sudjelovala na gospodarskom forumu s oko sto predstavnika azerbajdžanskih tvrtki. Na otvorenju foruma bili su predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik HGK Luka Burilović.

– Željeli bismo poslati poruku azerbajdžanskim poslovnim ljudima i potencijalnim investitorima da je Hrvatska privlačna i poželjna zemlja za poslovanje te da kao članica EU nudi brojne prilike za zajedničke projekte te jamči stabilnost i sigurnost poslovanja – izjavio je Burilović.

Alen Cukon iz Uljanika rekao nam je da oni već 30 godina posluju na tom tržištu, kroz isporuku ro ro brodova, a na forumu smo obavili razgovore u cilju daljnje suradnje. I tvrtka Telecor koja proizvodi gumene panele za cestovno-željeznički prijelaz još je lani počela pregovore za izvoz na to tržište, a sada su veze obnovili, ali i dogovorili partnerstvo s jednom od tvrtki koja tamošnjim željeznicama isporučuje metal i beton, rekla nam je Jovana Đurić iz Telecora. Da potencijala ima, potvrdila je i Jasminka Todorović iz tvrtke TZV Gredelj. I Darko Pappo iz DIV grupe kaže da su obavili nekoliko sastanaka, a najkonkretniji je za suradnju kroz isporuku dijelova za tamošnje željeznice te mornaricu. Inače DIV-ov Brodosplit već je u tu zemlju isporučio jahtu.    

>>Predsjednica i azerbajdžanski predsjednik otvorili poslovni forum: 'Mi smo dobri prijatelji i partneri i trebamo iskoristiti tu dobru prigodu'

>>Grabar-Kitarović: Odnosi s Azerbajdžanom iznimno su važni za EU

Komentara 4

PE
Petr@
08:39 26.10.2016.

odlično je za promjenu, čitati sjajne vijesti uz jutarnju kavu :) čestitke svima!

MM
mmkovac82
23:40 25.10.2016.

Veseli me pročitati vijesti s konkretnim rezultatima :) Čestitam tvrtkama na uspjesima i sve pohvale za ovakve delegacije, Nakon Moskve i Irana potvrda da naši imaju što ponuditi i Azerbajdžanu, samo naprijed!

IV
ivana10babic
22:56 25.10.2016.

Bravo!!! ispaltio se posjet azerbajanu;) svaka čast Span

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije