Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARAS NAJAVIO

Članstvo u HGK iduće godine neće biti obavezno

Gordan Maras
Foto: Marko Prpić/Pixsell
15.09.2014.
u 08:00

Država HGK namijenila arbitražno sudovanje, sud časti, vođenje javnih registara... pa će moći na tome zarađivati

Nakon što je u Vladi progurao prijedlog da svi mali poduzetnici s prihodom do tri milijuna kuna plaćaju PDV tek nakon što naplate svoje račune, osokoljen pohvalama, ministar Gordan Maras planira do kraja ove godine progurati još jednu staru ideju. Riječ je o statusu Hrvatske gospodarske komore koja bi, prema izmjenama zakona o HGK, koje je kolegama ministrima dostavio na usuglašavanje, postala dobrovoljno, a ne obvezno udruženje poduzetnika.

Nakon prijelaznog roka od šest mjeseci, tijekom kojeg bi se trgovačka društva izjasnila hoće li ili neće ostati u HGK, članarinu bi plaćali samo oni koji se dobrovoljno odluče na članstvo u HGK, predložilo je Ministarstvo poduzetništva. Maras smatra da bi i nakon ukidanja statusa dobrovoljnosti HGK nesmetano nastavio rad jer mu je država namijenila važne javne funkcije – arbitražno sudovanje, sud časti, vođenje javnih registara... – od kojih može ostvarivati prihode.

Status HGK bila jedna od točaka prijepora između Marasa i Slavka Linića, a nakon Linića zaštitnički se prema toj instituciji postavio Ivan Vrdoljak.

>> Jalov napad Marasa na novog šefa HGK Burilovića

>> Vrdoljak o prepucavanju ministarstava: Maras to ne radi dobro

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije