Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaustavljen trend

Cijene goriva u utorak će opet porasti, nema više sniženja?

gorivo
Foto: Reuters/PIXSELL
31.01.2015.
u 13:38

Cijene naftnih derivata u utorak opet će porasti. Prema neslužbenim informacijama koje je s tržišta naftnih derivata dobio portal cijenegoriva.info litra Eurosupera 95 u utorak bi trebala porasti za 15 lipa, što bi značilo da bi mu cijena trebala iznositi 8,77 kuna.

Isto tako, litra Eurodizela u utorak bi trebala poskupiti za 12 lipa što bi značilo da bi se na benzinskim postajama trebala prodavati za 8,24 kune. Nadalje litra loživog ulja također bi se od utorka trebala prodavati za 10 lipa više, odnosno za oko 4,54 kune. 

Prošlotjedno poskupljenje goriva naftne kompanije pravdale su nepovoljnim kretanjem tečaja dolara. Vrlo vjerojatno bi i sada mogle dati isto objašnjenje. Činjenica je da se od početka godine kretanje dolara i kune dosta promijenilo. Naime, na kraju 2013. jedan dolar vrijedio je oko 6,30 kuna, a sada vrijedi 6,77 kuna.

No prije tri mjeseca (kraj listopada 2014.) za jedan dolar moglo se dobiti 6,09 kuna. Dakle, danas je potrebno izdvojiti 70 lipa više za jedan dolar, odnosno u velikim brojkama to znači da danas treba izdvojiti 700.000 kuna više da bi se dobilo milijun dolara. A cijena nafte na svjetskim tržištima se stabilizirala i počela je polako rasti.

Stoga, kada se u obzir uzmu ovi navedeni faktori i ako nastave dosadašnjim tijekom, nažalost, vrlo vjerojatno naftne kompanije bi mogle nastaviti podizati cijene goriva u Hrvatskoj.

>>Porasle cijene goriva, konkurencija jeftinija od Ine

Komentara 20

BA
babanko
14:03 31.01.2015.

u poljskoj zemlji EU.. srednja cijena dizela 7,5 kn litar. benzina super 95 7,4 kn litar..eto da znamo gdje živimo.. u zemlji zvanoj..kradoland.

Avatar Grunf
Grunf
14:22 31.01.2015.

A šta je s onim da bi trebalo proći 3 mjeseca da se zalihe potroše pa da cijena nože biti relevantna. Mislim da bi mediji trebali izvršiti pritisak i prozivati nadležne,pogotovo Šterna

OB
ObrenM
14:02 31.01.2015.

Kada bi dolar drasticno pao,nasi drzavni lopovi bi se posluzili pznatom formulom,da smo po skupljem tecaju kupili visemjsecnu zalihu energenata,pa u blize vrijeme ne moze doci do pojeftinjenja.Cijediti ce nas kao vampiri-do posljednje kapi krvi-ispacenog naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije