Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkup zemljišta na B. Gori

Centar za otpad vrijedan 220 mil. kuna gradit će se uz pomoć EU?

'16.05.2013., Karlovac - Odlagaliste smeca na Ilovcu u fazi je sanacije. Deponij je sa suradnicima obisao gradonacelnik Karlovca Damir Jelic.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
05.03.2015.
u 21:00

Projekt je nedavno uvršetn u popis strateški važnih projekata Hrvatske, a u funkciji mora biti do kraja 2017. godine

U iduća dva mjeseca otkupit ćemo zemljište za pristupnu cestu. Gotovo 130.000 kuna osigurano je za otkup zemljišta za 1700 metara dugu cestu do Centra, a uskoro će biti sklopljeni i ugovori. Za dva tjedna bit će poznato i koje čestice nećemo moći otkupiti jer je na njima puno vlasnika ili su vlasnici izvan Hrvatske, u Srbiji, Kanadi, SAD-u, Makedoniji. Riječ je o nekoliko parcela koje će biti izvlaštene kako zbog njih čitav projekt ne bi kasnio – kazao je Zdravko Marčetić, direktor tvrtke Kodos o projektu gradnje regionalnog Centra za gospodarenje otpadom na Babinoj Gori kod Karlovca.

Projekt je nedavno uvršten u popis strateški važnih projekata Hrvatske, stoga će država lobirati da se za njegovu gradnju osiguraju i sredstva iz fondova EU, a svakako će pomoći, kazao je Marčetić, i pri rješavanju drugih imovinsko-pravnih problema. Centar, čija je gradnja vrijedna više od 220 milijuna kuna, idućih bi godina trebao postati najveće gradilište u Karlovačkoj županiji koje mora biti u funkciji do kraja 2017.

>> Centar za gospodarenje otpadom na Babinoj Gori u veljači 2018.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije