Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJENE RASTU

Gradnja procvjetala: Broj građevinskih dozvola skočio za više od 36 posto

zgrada, stan
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
13.07.2016.
u 12:16

DZS otkriva i kako je predviđeno građenje 740 stanova s prosječnom površinom od 99 četvornih metara

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u svibnju ove godine broj građevinskih dozvola veći je za čak 36,1% u odnosu na isti period prošle godine.

Podaci otkrivaju i da je broj izdanih građevinskih dozvola u razdoblju od siječnja do svibnja ove godine (2988), u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, veći za 21,1%.

Gotovo 80% građevinskih dozvola izdanih u svibnju ove godine izdano je za zgrade dok se nešto više od 20% odnosi na ostale građevine. Kada je u pitanju vrsta radova, 70,7% dozvola je za novogradnju dok je ostatak predviđen za rekonstrukcije.

DZS otkriva i kako je predviđeno građenje 740 stanova s prosječnom površinom od 99 četvornih metara. Najviše će biti trosobnih stanova (177), a jedna manje građevinska dozvola izdana je za dvosobne i četverosobne stanove.

Eurostat je prije objavio kako je u Hrvatskoj u prvom kvartalu ove godine zabilježen rast cijena nekretnina od 1,2% u odnosu prošli kvartal. 

Cijene su najviše narasle u Mađarskoj i to za 5,2% te u Austriji (4,2%) i Rumunjskoj (3,3%). Najveći pad zabilježen je na Cipru (-3,4%) i Malti (-2,8%).

Komentara 1

TE
texas
07:55 15.07.2016.

Jel imate 1000 stanova? E teško će te ih prodati !!! Haaaaaaa!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije