Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko Roglić:

'Birokrata imamo za 40, a ne za 4 milijuna stanovnika'

Branko Roglić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
15.04.2014.
u 12:34

Nužno moramo početi rezati troškove države i broj zaposlenih do granice koju ekonomija može izdržati, ističe Roglić

Nakrcali smo administraciju dovoljnu za 40, a ne za 4 milijuna građana, prvi je komentar poslovnog čovjeka Branka Roglića, poznatog kao najmanje zaduženog hrvatskog poduzetnika, na analizu grupe stručnjaka okupljenih oko Economista, koji su svrstali Hrvatsku među 10 najgorih ekonomija u svijetu.

Roglić tvrdi da je nalaz tih stručnjaka istinit i da od njega ne treba bježati, već ga iskoristiti kao startnu poziciju za reforme koje se više ne mogu odgađati, a kojima bismo sveli javni sektor i razmjere države na razinu primjereniju mogućnostima gospodarstva.

– Još 1993. rekao sam da hrvatskim ulicama ne bi smio voziti nijedan mercedes jer nema kalkulacije kojom bi se opravdao automobil skuplji od 150.000 eura – kaže Roglić i poziva na hitne reforme koje bi napokon trebale zahvatiti rashode države, a ne se fokusirati na punjenje državne kase novim porezima.

>>Kad država troši, pronevjera je samo pitanje vremena

Komentara 7

KR
kreont
17:56 15.04.2014.

Čovjeku ispravnom kao izabranog od strane građana, stručnog i odgovornog bilo je to do sada više nego očekivano. Ali sa obzirom da se to nije desilo niti do sada jer sebi neće ništa otkidati od usta, a niti mjeriti zasluge i ostvarenost posla ne vjerujem niti u čudo da će se desiti. Žao mi je samo što smo još siromašni i što cijela moja generacija ako nije pogubljena u ratu za tuđe ideale i tuđe bogaćenje mora se šlepati na račun roditelja. Svakim danom išćekujem da ćemo bankrotirati.

BU
BubyZG
08:08 16.04.2014.

Brojka o više od 500 općina u RH dovoljno govori o tome.

DU
Deleted user
18:02 15.04.2014.

Slažem se. Trebalo bi srezati broj novopečenih ekonomista kojih je previše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije