Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Decentralizacija

Bez reformi ništa od 100 mlrd. eura

Zagreb business summit
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/8
17.09.2014.
u 23:33

Predsjednik Ivo Josipović jučer je na otvaranju Zagreb business summita izjavio da bez bitno jače fiskalne decentralizacije do 2020. iz EU nećemo moći povući više od sto milijardi kuna

Trinaest godina od početka puzajuće fiskalne decentralizacije, odnosno prepuštanja dijela kontrole nad poreznim i drugim javnim sredstvima s Vlade na lokalne zajednice, ubrzanje tog procesa postalo je prvorazredna gospodarska tema.

Predsjednik Ivo Josipović danas je na otvaranju Zagreb business summita izjavio da bez bitno jače fiskalne decentralizacije do 2020. iz EU nećemo moći povući više od sto milijardi kuna. Josipović je ministrima i gradonačelnicima najvećih gradova okupljenim na Zagrebačkom velesajmu poručio da bi to značilo propustiti priliku za gospodarski preokret.

– U idućih sedam godina iz EU možemo privući ekvivalent jednog državnog proračuna, ali bez snažne fiskalne decentralizacije nećemo moći do tih sredstava – naglašava Josipović.

>> Deficit je visok, no fiskalizacija je uvela poštenu tržišnu utakmicu

Komentara 5

JA
james49
09:20 18.09.2014.

U naslovu piše 100 mlrd. eura, u članku piše sto milijardi kuna što je 7 puta manje. Očito je problem 'novinara' što ne zna da li Hrvatska ima € ili kn.

BS
bstrabi2
10:20 18.09.2014.

Referendum.Je u svim državama gdje vlada demokracija.Što se tiće troškova.Ja mislim da premijer,Pusićka i predsjednik.Više potroše na putovanjima...

DU
Deleted user
06:23 18.09.2014.

Država koja ne zna utjerati i prikupiti poreze i nije prava država. Prepustiti ubiranje i kontrolu poreza lokalnim šerifima prava je stvar. Red je da i oni omaste brk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije