Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proslava obljetnice

10 godina certifikata Poslodavac Partner

CEP
Foto: PR FOTO
1/3
23.11.2015.
u 16:46

U deset godina projekta je certificirano 74 organizacije u četiri zemlje: Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Sloveniji

U utorak 17. studenoga 2015. u Klubu književnika održana je svečana proslava 10 godina projekta certifikat Poslodavac Partner. Pred 90 gostiju iz vodećih tvrtki u Hrvatskoj i regiji predstavljen je novi vizualni identitet certifikata te su uručena posebna priznanja tvrtkama koje su 10 godina u kontinuitetu nositelji certifikata Poslodavac Partner.

U deset godina projekta je certificirano 74 organizacije u četiri zemlje: Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Sloveniji. Standarde certifikata je uspješno zadovoljilo 89% certificiranih organizacija. Provedeno je 198 certifikacijskih procesa zahvaljujući mreži od preko 40 certifikatora, stručnjaka u ljudskim resursima obučenih za primjenu metodologije.

Na svečanosti je Nenad Bakić, osnivač tvrtke Selectio i pokretač projekta Certifikat Poslodavac Partner istaknuo da je cilj pokretanja projekta bio promovirati važnost kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima i  pružiti organizacijama alat s kojim funkcija ljudskih resursa može mjeriti svoj učinak i usporediti se s drugim organizacijama. Rezultati istraživanja provedenog na 50 tvrtki pokazalo je da je projekt uspio u svojoj namjeri. 92% organizacija vidi važnost projekta u prepoznavanju organizacija koje implementiraju vrhunske prakse upravljanja ljudskim resursima. 64% sudionika istraživanja ističe ulogu projekta u poticanju strateškog fokusa na razvoj praksi ljudskih resursa, a 44% tvrtki vidi prednost projekta u pružanju standardizirane procjene i usporedbe s drugim organizacijama.

Na svečanosti je uručeno i posebno priznanje „10 godina Poslodavac Partner“ tvrtkama koje deset godina kontinuirano kroz godišnje certifikacije potvrđuju izvrsnost u ljudskim resursima. Dobitnici posebnog priznanja su Vipnet, Microsoft, Coca-Cola HBC Hrvatska, Valamar Riviera i Hrvatska banka za obnovu i razvitak.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner od samih početaka podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao, a poslovni tjednik Lider je medijski pokrovitelj projekta.

Certifikat se izdaje na godinu dana, a trenutačno su 34 organizacije nositeljice certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji: 24sata, AbbVie predstavništvo Zagreb, AbbVie predstavništvo Sarajevo, AbbVie predstavništvo Beograd, Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Coca-Cola HBC Slovenija, Erste&Steiermärkische Bank, FINA gotovinski servisi, Henkel Croatia, Hrvatski Telekom, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, INA - Industrija nafte, Iskon Internet, JGL, JT International Zagreb, Lidl Hrvatska, Microsoft Hrvatska, Philip Morris Zagreb, Pliva Hrvatska, Podravka, Printec Croatia, Procter & Gamble, Raiffeisenbank Austria, Sandoz, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet i Zagrebačka pivovara.

Kako bi zadovoljili standarde certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od pet ocjenjivanih područja: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima. Procese kompanija uključenih u projekt Certifikat Poslodavac Partner prema Knjizi standarda ocjenjuje stručni tročlani tim sastavljen od stručnjaka u ljudskim resursima koji dolaze iz vodećih kompanija u Hrvatskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije