Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26. i 27.11.2015.

1. kongresom sportskog turizma u Hrvatskoj započinje intenzivan razvoj hrvatskog turizma

kongres sportskog turizma
Foto: PR FOTO
1/4
09.11.2015.
u 09:11

Kongres se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Zagreba u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma 26. i 27.11.2015.

Zbog iznimnog zanimanja za temu u želji za konkretnim organizacijskim učinkom, formirana su zanimljiva i edukativna predavanja u suradnji znanstvenika iz područja turizma i sportskih stručnjaka. Partneri kongresa su Institut za turizam, Hrvatski olimpijski odbor, Ekonomski i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Hrvatska je sportska nacija i destinacija, prepoznata u svijetu putem velikih uspjeha naših sportaša i klubova. U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, suorganizatora kongresa, prvim kongresom sportskog turizma predstavljaju se iskustva i pozitivni primjeri, potencijali i mogućnosti razvoja turizma putem sporta. U dva dana intenzivnog, radnog programa održat će predavanja renomirani predavači i panelisti - znanstvenici, sportaši, sportski stručnjaci, predstavnici medija, turistički djelatnici i organizatori sportskih manifestacija.

Program prvog kongresa otvara promišljanje o sportu u Hrvatskoj kao industriji, generatoru turizma i gospodarstva. Predavanja na znanstvenoj, istovremeno i stručnoj razini povjerena su renomiranim autorima, uglednicima međunarodnog autoriteta, ostvarenih poslovnih rezultata u realnom sektoru. Svoje djelovanje i razvojne vizije turizma predstavit će predavanjima: Sanda Čorak (Mogućnosti razvoja hrvatskog turizma kroz sportski turizam), Damir Karlović (Promicanje olimpizma i sportskog turizma kroz odgoj i obrazovanje), Zrinko Gregurek (Sportski automobilizam), Mirna Andrijašević (Wellness turizam), Zdenko Šipić (Medicinski, zdravstveno preventivni wellness programi u funkciji turizma van glavne sezone), Dalibor Krpan (Zdravstveni aspekti sporta u turizmu), Mato Bartoluci (Sportski turizam), Branimir Blajić (Sportski turizam u hotelsko turističkoj ponudi), Dražen Slamar (Golf turizam), Ivan Novak (Sportski marketing i industrija sporta), Dag Modrić (Razvoj zimskog turizma u Hrvatskoj), Đuro Marinović (Sportski ribolov na Jadranu), Siniša Horak (Nautika u turizmu), Zoran Klarić (Cikloturizam), Davor Hundić (Integracija sporta i očuvane prirode u atraktivan turistički proizvod), Gordana Gaćeša (Izgradnja pozitivnog imidža tvrtke kroz kvalitetan marketing), Goran Kos (Zrakoplovstvo i padobranstvo), Krešimir Ivaniš i Manuela Novak (Održivi razvoj sportske infrastrukture značajne za turizam), Vladimir Miholjević (Tour of Croatia), Tomislav Pacak (HNS), Dalibor Bilić, Aldin Dugonjić i drugi.

Putem razvoja natjecateljskog sportskog turizma, ljetnog i zimskog sportsko-rekreacijskog turizma, zdravstvenog i wellness turizma, u suradnji znanstvenika, sportskih i turističkih stručnjaka moguć je intenzivan razvoj turizma kroz godinu. Istovremeno i gospodarstva svih hrvatskih regija, posebno Slavonije, Like, Gorskog kotara, zaleđa Dalmacije i otoka, kazala je Sunčana Matić iz agencije LUX, organizator manifestacije. Cilj je svakako edukacija mladih generacija, priprema za prihvat turista s udaljenih, novih tržišta, stoga je studentima ulaz na Kongres slobodan uz ispunjenu prijavnicu. Link na program i prijavnicu.

Ciljevi kongresa su i formiranje nove slike Hrvatske kao zdrave nacije i sportskog turističkog odredišta, edukacija mladih naraštaja i orijentacija prema sportu, rast sportske industrije kao važnog gospodarskog sektora u Hrvatskoj i EU. Predstaviti potencijale Hrvatske za razvoj sportskog turizma i potencirati intenzivan razvoj hrvatskog turizma putem dodanih sportskih vrijednosti - rekreacijske, zdravstvene i kulturne ponude, organizacija kvalitetnih sportskih sadržaja, moderna promocija turizma i sporta putem medija. Animacija putem sportskog turizma za dolaskom u Hrvatsku turista sa novih dalekih (arapskih) tržišta.

Interesne skupine: turistički sektor i djelatnici u turizmu, mladi, studenti, sportaši, profesionalni sportaši, sportski djelatnici, zdravstveni sektor, gospodarstvenici, mediji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije