Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gospodarstvenici složni

„Slavonija može biti šampion i to ćemo dokazati“

Hrvatska, Slavonija
Foto: PR FOTO
1/3
21.10.2016.
u 16:08

Zaključak je to konferencije Zagrebačke banke „Hrvatska, Slavonija - razvojni izazovi. Učinimo sljedeći korak zajedno!“ na kojoj su se okupili vodeći predstavnici poslovne i društvene zajednice

„Osim što im mogu pomoći u financiranju njihovih projekata, banke trebaju sve više biti usmjerene na pružanje usluga savjetovanja poduzetnicima. U bankama radi veliki broj specijaliziranih stručnjaka u različitim područjima i svi oni svojim znanjem, kroz prodajnu mrežu, mogu poduzetnicima pružiti dragocjene savjete u definiranju poslovnih planova, preuzimanju rizika i upravljanju likvidnošću “, poručio je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke na konferenciji Hrvatska i Slavonija – razvojni izazovi, učinimo sljedeći korak zajedno! održanoj u srijedu u Osijeku, u organizaciji Zagrebačke banke. Konferencija je okupila preko stotinu sudionika - gospodarstvenika, gradonačelnika, načelnika te ostalih predstavnika lokalne i regionalne samouprave te javnih institucija.

Središnji dio konferencije bio je okrugli stol na temu gospodarskog rasta Slavonije, na kojem su, uz Živaljića, sudjelovali i Vladimir Šišljagić, župan Osječko-baranjske županije, Ivan Vrkić, gradonačelnik Osijeka, Marko Pipunić, direktor Žita, Mato Škojo, direktor Mlinara, Mirko Ervačić, direktor poduzeća Osatina te Nikola Velicki, direktor poduzeća Rabo.

Nakon konstruktivne rasprave sudionici su zaključili kako u Slavoniji leži veliki potencijal, posebno u prerađivačkoj industriji, poljoprivredi, ali i u energetici. Pri tome je nužna sinergija svih dionika na tržištu. Dok je na gospodarstvenicima da stvore novu vrijednost, slažu se, od države očekuju da stvori stabilan zakonodavni okvir koji će im pojednostaviti poslovanje i potaknuti investiranje. Također, osvrnuli su se i na neizostavnu podršku financijskih institucija koja im je nužna za razvoj poslovanja. „Slavonija može biti šampion i to ćemo dokazati“, poručili su slavonski gospodarstvenici.

„Izuzetno smo zadovoljni da je Zagrebačka banka vodeći partner gospodarstva u Slavoniji s gotovo 800 korporativnih klijenata, preko 4 mlrd. kuna plasmana te preko 100 projekata sufinanciranih iz EU“, kazao je Živaljić te dodao: „Pozivam sve poduzetnike na suradnju. Zagrebačka banka je članica UniCredit Grupe koja putem svojih banaka može doprinijeti internacionalizaciji i porastu izvoza kao ključnom pokretaču gospodarskog rasta“.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije