Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekreacija

Na trening nordijskog hodanja polaznici dolaze i iz Samobora

24.11.2014., Zagreb - Skola nordijskog hodanja Jarunskom jezeru. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
25.11.2014.
u 09:02

Zainteresirani se građani još mogu uključiti u projekt dolaskom na trening koji je namijenjen svima, bez obzira na dob i kondiciju.

Irena Borovečki jutro je počela aktivno, GoOUT treningom nordijskog hodanja na Jarunu koji su organizirali Večernji list i Kineziološki fakultet. – Oduševljena sam pa ću i ubuduće izdvajati vrijeme da tri puta tjedno dođem na trening – poručila je Irena Borovečki iz Samobora, polaznica grupe koja je jučerašnjim treningom otvorila sezonu GoOUT vježbanja.

Na četiri lokacije

Iako se u prvom tjednu treninga grupe još formiraju, već se sada vidi velik interes građana za vježbanjem na svježem zraku. A upravo je to cilj programa – motivirati građane na zdrav život.

Jednosatni treninzi trčanja i nordijskog hodanja održavat će se stoga svakim radnim danom u tri termina. Jutarnji je trening na rasporedu u 9.30 sati, a dva popodnevna održavat će se u 17 i 18 sati i to na četiri lokacije u gradu – na Jarunu i Bundeku, pokraj Boćarskog doma te u Maksimiru. Građani mogu izabrati koliko će puta, kamo i kada doći.

Podjela u pet skupina

S obzirom na to da je za uspješan trening važna pravilna tehnika, vodit će ih educirani kineziolozi. Mora se obratiti pozornost i na intenzitet vježbanja. Stoga su polaznici treninga podijeljeni u pet skupina, ovisno o kondiciji, tako da svatko vježba u onoj koja mu najviše odgovara.

– Većina će početi s osnovama pa će napredovati, neki brže, neki sporije – rekao je kineziolog Vlatko Vučetić, voditelj programa koji je napomenuo da na treninzima mogu sudjelovati baš svi, bez obzira na dob i kondiciju.

Zainteresirani se građani još mogu uključiti u program dolaskom na trening.

Foto: GoOUT!

Fill out my online form.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?