Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRK DO KIOSKA!

Novi GoOUT! je izašao, izađite i vi!

GoOUT! 27.2.
Foto: GoOUT!
1/13
27.02.2015.
u 15:20

Upozorenje: ni slučajno ne uzimajte novi broj GoOUT-a ako želite vikend provesti sjedeći ispred televizora; nakon što pročitate nekoliko stranica, dobit ćete neobuzdani poriv da navučete tenisice i istrčite van

GoOUT! izlazi kvartalno, znači, četiri puta godišnje, ali jako nam je drago kad se na društvenim mrežama čitatelji s nestrpljenjem raspituju kad izlazi sljedeći broj. Drago nam je kad ih možemo razveseliti odgovorom: "U kioscima smo sutra!" Još nam je draže kad smo sigurni da će uživati čitajući novi broj jer smo i sami zadovoljni temama i sugovornicima.

Na naslovnici novoga broja je Iva Matina: trkačica, trekerica i kondicijska trenerica. A sve navedeno radi u – slobodno vrijeme! Iva se upravo sprema za 110-kilometarsku dionicu zahtjevnih "100 milja Istre", a našem je novinaru otkrila kako trenira, o čemu razmišlja tijekom utrka i zašto voli raditi s ljudima koji si postavljaju visoke ciljeve.

Naš suradnik Kristijan Šivak, jedan od naših najpoznatijih (i svakako najpopularnijih) trekera, piše o "hrvatskom trekerskom podzemlju" – ne, nije riječ o trekerima iz Remetinca, riječ je o (velikoj) skupini zaljubljenika u trčanje koji su osmislili osebujna trekerska natjecanja kreativnih imena poput "Jutarnja gelender liga", "Že100ko!", "Kolo Tur-e kup", "24 sata Sljemena"... Te cure i dečke možete na Sljemenu zateći već u 5.30 ujutro – nakon natjecanja odu na posao, a poslije posla vrate se na Sljeme kako bi odradili još jednu "Mrak kombinaciju". I sve to s velikim osmijehom.

Urednik outdoora Daniel Lacko ovoga je puta pokušao pratiti našeg poznatog chefa Dinu Galvagna na turno skijama – i išlo mu je dobro sve dok Dino nije razvio kajt i zaprašio snijegom pokrivenim obroncima Ličke Plješivice. Više o snowkiteu zna naš suradnik Mario Hotnjan, koji nam se javio sjajnim fotkama i još boljim tekstom s kajtanja u Norveškoj.

Da ne bi ispalo da smo bili samo na snijegu: Ladislav Havaš je pojasnio pojam periodizacije u trčanju (i ubacio korisne savjete), Iva Ušćumlić je – iz vlastitog iskustva – pisala o trkačkoj euforiji (runner's high), a Dragan Janković vam je sastavio playlistu za savršeni fartlek (pogodite je li riječ o Ramonesima). Kako dolazi proljeće, mnogi će se od vas poželjeti počastiti novim tenisicama, stoga smo vam predstavili naše proljetne favorite iz Adidasa, Brooksa, Mizuna, Asicsa, Sauconyja... A da ne biste u novim tenisicama samo šetali, tu je i prilog o Večernjakovim programima trčanja i nordijskog hodanja, nakon kojeg ćete se poželjeti vratiti u formu uz stručni nadzor trenera s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i u dobrom društvu ljudi koji, poput vas, žele početi (ili nastaviti) trčati. Više o programima trčanja i nordijskog hodanja možete pronaći ovdje.

Za one koji bi radije pedalirali, Zdravko Šarčević na svoj osebujan način (blago rečeno) prorešetao je sve novitete na biciklističkoj sceni – i pronašao za vas neke ekstra povoljne ponude prošlosezonskih modela.

U GoOUT!-u možete pročitati i nove kolumne Dragana Jankovića, Zdravka Šarčevića i dr. Ive Belana.

Novi broj GoOUT!-a je u prodaji od 28. veljače, po cijeni od samo 19,90 kn.

Foto: GoOUT!

Ključne riječi

Komentara 1

HR
Hrvatska3014
09:36 01.03.2015.

Ima li članak o najskupljem, udbaškom, političkom spotu snimljenom kao serija sa nazivom CRNO BIJELI SVIJET?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?