Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultna scena sa Štimcem

Glumila je Jagodinku u 'Varljivom letu '68', evo što je radila od te uloge i kako danas izgleda

Varljivo leto '68
Foto: Youtube Screenshot
1/3
27.03.2017.
u 16:37

Dragana Varagić nekoliko godina nakon što je film snimljen odlazi iz Srbije u Kanadu gdje je glumila, producirala i režirala i nedavno se zbog obiteljskih razloga vratila u Srbiju.

U kinematografiji bivše Jugoslavije seksi scena iz filma "Varljivo leto '68" između Slavka Štimca, koji je glumio Petra, i Dragane Varagić koja je glumila fatalnu Jagodinku Simonović, postala je kultna scena.

 Slavko Štimac je u nekoliko navrata rekao kako mu je žao što se od čitavog filma svima u sjećanje urezala scena u kojoj on 'mijesi' grudi kolegici Dragani. O njegovoj karijeri više manje je sve poznato i on je svoju karijeru počeo graditi još kao osnovnoškolac u filmu "Vlak u snijegu", a gledalo smo ga i u odličnim ostvarenjima poput "Ko to tamo peva" i "Sjećaš li se Dolly Bell?", ali o Dragani Varagić znamo puno manje.

Jagodinku je glumila u dobi od 27 godina, a nekoliko godina kasnije sredinom 90-ih glumica je napustila Srbiju i odselila se u Kanadu, piše Blic. 

- U Kanadi sam radila kao glumica, ali sam poslije magisterija počela i režirati, producirati i predavati na fakultetu. Neke kazališne kritike koje sam dobila u Torontu, puno su bolje od kritika koje sam dobila u Beogradu. Ponosna sam na puno stvari koje sam ondje napravila. Samo četiri tjedna nakon dolaska u Kanadu dobila sam prvu ulogu - rekla je glumica koja se vratila u Beograd prije par godina i to zbog obiteljskih razloga. 

Prije godinu dana gostovala je u  emisiji "SVOJ NA SVOME sa Nenadom Milenkovićem" i pričale je o svom životu u Kanadi i prisjetila se svojih glumačkih početaka, a osvrnula se i na ulogu Jagodinke.

- Bilo mi je to simpatično i drago i to je preslatka uloga tople provincijalke koja se snalazi u gradu, ali previše mi je to sada. Moj život je otišao 30 godina  unaprijed i mogu pričati o njoj ali to je uvijek ista priča, a mene zanima ono što me čeka, a ne ono što je iza mene - kaže.  

 

 

>>Gdje su danas Boško Buha, Buco iz Smogovaca, 'Lažeš Melita'...​

>>Mlin Družbe Pere Kvržice i Vlak u snijegu vraćaju u bezbrižno djetinjstvo​

Komentara 31

NA
narod1
20:43 27.03.2017.

Vrhunski film, Srbi su imali odlične filmove sa ljudskim likovima. Nažalost sve je to prohujalo, danas svi samo bulje u mobitele. A Štimac se nadrpao ženskih po filmovima :)

Avatar Piskiper@1
Piskiper@1
19:03 27.03.2017.

mijesi sine mijesi, i tata bi sine

AM
Axis Mundi
21:12 27.03.2017.

nostalgija na entu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije