Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tamburaška noć

Zvijezde ženske tamburaške scene na koncertnom spektaklu 'Cure i tambure'

Cure i tambure
Foto: Bojan Trailović
1/3
26.04.2016.
u 11:46

One su kraljice u tamburaškoj glazbi i vrijeme je da im se oda priznanje kakvo i zaslužuju. Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski u nedjelju 08.05.2016. organizira jedinstveni koncertni događaj pod nazivom 'Cure i tambure'.

Želja je glazbenicama koje su godinama prisutne i na svoj način pišu povijest tamburaške glazbe, a često su u sjeni tamburaša, omogućiti zajednički nastup u povodu Majčina dana.

U Lisinskom će tako među ostalima nastupiti i zvijezde Hit Recordsa, Cecilija, Blanka Došen, te atraktivne Učiteljice.

Jednu od najuspješnijih žena u svijetu tamburaške glazbe Ceciliju ne treba posebno predstavljati. Riječ je o glazbenici čiji je aktualni album 'Maska' i dalje najprodavaniji nosač zvuka tamburaških pjesama. Sigurno je kako će vas ova prelijepa Slavonka i u Lisinskom počastiti svojim najvećim hitovima 'Nepovratno zaljubljena', 'Hoću lom', 'Bećaruša', 'Blago ima ko ljubavi' ili 'Dika mornar'.

Poseban doprinos glazbenoj večeri u Lisinskom zasigurno će dati i dobitnica Porina za najbolji folklorni album i jedna od najpopularnijih pjevačica starogradske glazbe Blanka Došen. Publiku će u dušu dirnuti Blankine najveće glazbene uspješnice 'Ne vrijedi plakati', 'Jesen stiže dunjo moja', 'Kraj kapele Svete Ane', 'U bašćici mladog kapelana' ili 'Somborske ruže', koje su objavljene na njena dosadašnja dva albuma 'Iz starogradske riznice' i 'Starogradski biseri' u izdanju Hit Recordsa.

Aktualnim singlom 'Dunav' napravile su pravu pomutnju u eteru, a ništa drugačije neće biti ni u Lisinskom kada na stage izađu 'Učiteljice'. Matea, Ana i Silvija, u dvije su godine glazbenog djelovanja ostavile neizbrisiv trag na sceni. Na njihovim nastupima uvijek vlada odlična atmosfera, koncertni raspored i više je nego pun, a njihova brojna publika sa velikim nestrpljenjem očekuje svaki novi koncert.

Ne propustite stoga radosnu tamburašku noć u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, nedjelja 08.05.2016. jer na koncertu 'Cure i tambure' na jednom će se mjestu okupiti velika imena ženske tamburaške scene Vera Svoboda, Cecilija Rudić, Marija Pavković – Snaša, Viktorija Kulišić – Đenka, Marta Nikolin, Blanka Došen, Vlatka Kopić – Tena, Garavuše, Cure iz Centra i Učiteljice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije