Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROCK-SPEKTAKL

Zagreb zaražen S.A.R.S.-om: Koncert koji treba 'trljati o nos' svima koji nisu bili

Sars
Foto: S.A.R.S.
1/4
27.10.2014.
u 15:03

Beogradski sastav u Zagrebu je doživio vrhunac karijere sa svojom najdražom publikom

Da je ljubav Zagrepčana prema beogradskom sastavu S.A.R.S. na razini fenomena bilo je jasno još prošlog proljeća kada su im tri večeri za redom "napunili" koncerte u Tvornici.

Da su osjećaji obostrani potvrdili su S.A.R.S.-ovci kada su odlučili svoj prvi live album snimiti upravo uz "featuring" zagrebačke publike. Koliko je prestižno bilo biti u subotu navečer u Domu sportova najboljeopisuje komentar jednog obožavatelja na službenoj stranici benda:

- Ima da se pre..ravam kod frendova dvije godine zbog ovog što sam doživio! 

"Jedna ljubav"

On je, kao i još više od osam tisuća ljudi (što je brojka kakvoj se trenutno rijetko tko od regionalnih rock izvođača u ovom trenutku može iti ponadati), iskusio dva i pol sata "jedne ljubavi", kako su Beograđani nazvali iskustvo s hrvatskom publikom. 

- Mi u bendu smo u potpunom šoku zbog ovoga što se događa - u jednom je trenutku koncerta ispalio pjevač Žarko Kovačević. I u toj je spontanosti ključ "jedne ljubavi". Žare je poštedio prisutne pretjerane patetike, priča o najvećem koncertu u petogodišnjoj karijeri (koji im je to bio), i o najboljoj publici na svijetu.

Uostalom, to nije ni trebalo reć, bilo je jasno kao dan jer publika pokazala da im je S.A.R.S. puno više od ultimativne balade "Lutka" i klasika "Buđavog lebca". Sevdahasti "Budim se", energičnu "Perspektivu", ska broj "Ti, ti, ti" i ostalih 20 i nešto pjesama unisono je odradila. 

Osim hrvatskih fanova, svoje su "predstavnike" u Domu sportova imale Slovenija, BiH, Srbija, Austrija, Češka... Skupina obožavatelja iz Brazila (!), koja nije uspjela doći do Zagreba, priredila je transparent. A VIP loža? Bila je praktički prazna jer, unatoč folk momentima s harmonikom, S.A.R.S. je ipak narodski rock bend s ozbiljnim socijalnim porukama koje ne dopiru do svakoga.  

Uskoro - Arena?!

Jedina zamjerka ide lošem razglasu zbog kojeg je na tribinama "ječilo" i kojeg će S.A.R.S.-ovci ipak morati "popeglati" u studiju  te umalom bijegu gosta Filipa Dizdara s pozornice kada je u akustičnom dijelu koncerta oprema zakazala.

No, ako ih možda vidimo u Areni za par godina, kako je prije prvog od dva bisa najavio frontmen benda, ili barem tri dana zaredom u Domu sportova, zanemarit ćemo...

>> Očekujemo da nas i Beograd prihvati kako nas danas prihvaća Zagreb

>> Joeu Satrianiju simpatično je što u Beogradu postoji bend nazvan po njemu

Komentara 2

ZH
zag.holding@mafija
09:58 29.10.2014.

ovo srpsko prekenjavanje po zagrebu ce netko morati isprati krvlju da dokaze srbima da su to sasvim slucajno a vama koji slusate cetnicke bendove pislat cemo vas za njima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije