Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KD "Vatroslav Lisinski"

"Zagrebački anđeli" - najmlađi gosti na natjecanju zborova

Zagrebački anđeli
Foto: PR FOTO
1/4
02.05.2016.
u 15:41

U maloj dvorani KD "Vatroslav Lisinski" održano je 29. travnja 2016. 13. natjecanje zborova u organizaciji Zagrebačkog glazbenog podija Centra za kulturu Trešnjevka, pokroviteljstvo Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske te partnere KD Vatroslava Lisinskog i Hrvatsko društvo skladatelja. Posebnost ovogodišnjeg izdanja Natjecanja bili su najmlađi natjecatelji - dječji zborovi te zborovi mladih. Na tom lijepom događaju i druženju malih i velikih pjevača, uz stručan žiri sastavljen od naših poznatih glazbenika i dirigenata Marija Ramljak, Antoaneta Radočaj Jerković, Jasenka Ostojić, Vlado Sunko i Malden Tarbuk , nastupili su - kao najmlađi sudionici - dječji zbor "Zagrebački anđeli" pod stručnim vodstvom naših renomiranih glazbenika Ines i Vitomira Ivanjek.

Već na samom početku su ovi mali pjevači osvojili simpatije publike, a svojom pjesmom i nastupom pokazali da tek nešto malo više od 3 godine, koliko imaju najmlađi članovi ovog zbora, nije premalo da bi se moglo lijepo pjevati!

"Zagrebački anđeli" inače imaju i sekciju ritmike, a pred njima su u svibnju i lipnju još brojni nastupi (kao što su Festival dječjih zborova Zagrebačke županije i Grada Zagreba, Majčin dan na Zrinjevcu, 35 godina Cekatea, Cest is d'best, te će svi koji ove vesele male pjevače (i plesače) još nisu čuli i vidjeli za to imati priliku.

Više o samom natjecanju i zavidnim rezultatima sudionika možete pronaći na web stranicama Centra za kulturu Trešnjevka nastavlja tradiciju nacionalnih zborskih natjecanja koja se održavaju u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. 13. Natjecanje hrvatskih pjevačkih zborova - Zagreb 2016. okupit će 29. i 30. travnja ponajbolje vokalne ansamble u nadmetanju za prijelazni pehar Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije