Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KD Lisinski

Zagrebačka filharmonija otvara novu sezonu koncertom Mozarta i Prokofjeva

zagrebačka filharmonija
Foto: ZGF
19.09.2014.
u 15:33

Nekima od najljepših djela klasične glazbe - Mozartovim 21. koncertom za klavir i orkestar i Prokofovjevom Romeom i Julijom na glazbeno očaravajući način započet će nova sezona

Zagrebačka filharmonija najavljuje programski zanimljivu glazbenu jesen - vrata otvara u petak, 26. rujna s početkom u 19.30 sati svečanim koncertom otvorenja nove sezone.

Nekima od najljepših djela klasične glazbe - Mozartovim 21. koncertom za klavir i orkestar i Prokofovjevom Romeom i Julijom na glazbeno očaravajući način započet će nova sezona. Iz Zagrebačke filharmonije pokazali su tako da itekako poznaju glazbeni ukus svoje publike.

Orkestrom će ravnati maestro David Danzmayr kojeg su zagrebačka publika i kritika tijekom dosadašnjih gostovanja izvrsno prihvatili. Maestro Danzmayr, inače učenik slavnog Dmitrija Kitajenka, unatoč tome što je dirigent mlađe generacije, pokazao je da suvereno vlada potrebnim umijećem i autoritetom te da izvrsno vodi orkestar. Solistički dio u Mozartovom 21. Koncertu za klavir i orkestar pripast će jednoj sjajnoj ruskoj pijanistici Eleni Baškirovoj.

Zagrebačka filharmonija na ovom koncertu čestitat će i 90. rođendan jednom od najvećih živućih hrvatskih skladatelja Milku Kelemenu izvedbom njegova djela Preludio, Aria e Finale. Kelemen je hrvatsku glazbu obogatio za mnoštvo novih djela, a zaslužan je i za promociju hrvatske glazbe i glazbene izvrsnosti u svijetu.

Na poklon svim posjetiteljima, od ove sezone Zagrebačka filharmonija prije svakog koncerta (od 19.10 sati u predvorju velike dvorane Lisinskog) organizira kratki glazbeni uvod u koncert pod stručnim vodstvom muzikologa. Razgovor s dirigentom, upoznavanje sa umjetnicima, predstavljanje članova orkestra, glazbene retrospektive .. u samo 20 minuta dat će potreban intro, al i informacije o koncertu.

 >> U orkestar želimo dovesti i djecu, a ako treba, po njih ćemo ići i u vrtiće

>> Poginuo bivši glavni dirigent Zg filharmonije Frank Shipway

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije