Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaški Mozart

Zagrebačka filharmonija održala koncert za Dražena Petrovića

Koncert za 50. rođendan Dražena Petrovića
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/10
25.10.2014.
u 21:37

Koncert "In memoriam Dražen Petrović" posvećen pedesetoj godišnjici rođenja košarkaške legende, organizirala je Zagrebačka filharmonija čijem su se orkestru u izvedbi Mozartove Misse brevis u B-duru pridružile solistice Antonija Dunjko, Iva Krušić i Sonja Runje te pedeset djevojčica i djevojaka zbora Zvjezdice.

Dvorana Lisinski večeras je bila u službi dvojice Mozarta: Wolfganga Amadeusa, čija se glazba svirala i pjevala na pozornici, i košarkaškog Mozarta Dražena Petrovića, čije su se akcije i koševi prikazivali na svim ekranima u predvorju dvorane i čiji je portret na velikom ekranu lebdio nad glazbenicima.

Koncert "In memoriam Dražen Petrović" posvećen pedesetoj godišnjici rođenja košarkaške legende, organizirala je Zagrebačka filharmonija čijem su se orkestru u izvedbi Mozartove Misse brevis u B-duru pridružile solistice Antonija Dunjko, Iva Krušić i Sonja Runje te pedeset djevojčica i djevojaka zbora Zvjezdice. Pod ravnanjem svog uglednog stalnog gosta dirigenta, austrijskog maestra Leopolda Hagera, orkestar je izveo i Mozartovu 40. simfoniju u g-molu, a na samom početku na pozornicu je izašao Božidar Alić i odrecitirao tekst uz Petrovića vezane klapske pjesme "Vrijeme leti, kapetane".

>> Da je živ, košarkaški umjetnik slavio bi 50. rođendan

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Komentara 3

DU
Deleted user
22:30 25.10.2014.

Lijepo, ali možda bi Filharmonija ovime mogla započeti ciklus sječanja i na hrvatske velikane iz drugih područja.

Avatar think pink
think pink
19:17 26.10.2014.

daj dosta već jednom s tim petrovićem... dosadili ste i bogu i ljudima.

M6
miro 62
20:44 26.10.2014.

Think pink za tebe bi bilo da se ne javljaš ,jer si primitivac do boli.Dražen Petrović je genije, a cijela obitelj s pravom održava sječanja na najboljeg košarkaša kojeg smo imali i koji će to još vrlo dugo biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije