Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stručni skup harfista

Za znalce i romantičare: Počinje Zagreb Harp Festival 2015.

harfa
Foto: PR FOTO
1/2
25.04.2015.
u 15:25

Zagreb Harp Festival 2015. održat će se u Zagrebu od 26. do 30. travnja 2015. godine u organizaciji Umjetničke organizacije Hathor čiji je cilj prezentacija, promidžba i popularizacija harfe te usavršavanje mladih glazbenika u Hrvatskoj i inozemstvu te njihovi nastupi na koncertnim pozornicama

Zagreb Harp Festival 2015. održat će se u Zagrebu od 26. do 30. travnja 2015. godine u organizaciji Umjetničke organizacije Hathor čiji je cilj prezentacija, promidžba i popularizacija harfe te usavršavanje mladih glazbenika u Hrvatskoj i inozemstvu te njihovi nastupi na koncertnim pozornicama.

Koncerti najboljih svjetskih harfista održat će se u koncertnim dvoranama Muzeja Mimara, Hrvatskog glazbenog zavoda, Muzičke Akademije, Bazilike Srca Isusova-Palmotićeva, Nacionalne i sveučilišnoj knjižnici, Kina Tuškanac…

Osim vrhunskih večernjih koncerata, održat će se i međunarodno harfističko natjecanje, stručni skup harfista, majstorski seminari harfe, predavanja i radionica za mlade harfiste.

Festival je pohvaljen od međunarodnog vrha harfističke struke te o njemu kao vrhunskom događanju u ovom dijelu Europe vrlo dojmljivo pišu najznačajnije svjetske harfističke novine World Harp Congres Review i Camac Blog.

Ugledni umjetnici trećeg Zagrebačkog harfističkog festivala su Isabelle Moretti - harfa (Francuska) najbolja svjetska harfistica koja će nastupiti sa ansamblom Zagrebačkih solista, Florence Sitruk - harfa i Guy Ben Ziony-viola (Njemačka), Irina Pashinskaya - harfa (Rusija), Ana Brateljević - harfa (Češka), Raoul Moretti - električna harfa (Italija), Claire Le Fur, harfa (Francuska) i Guy Louiset, Steel Pan (Martinique)  i brojni hrvatski umjetnici.

>>Koncert za sjećanje na harfisticu Rujanu Pavletić Slobođan

>>Spektaklom tisuću žica u nedjelju završava Zagrebački festival harfe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije