Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bal moćnih i bogatih

Za pojavljivanje na Opernballu Kim Kardashian dobit će 250.000 eura?

kim
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
28.01.2014.
u 17:02

Mediji pišu da će Kardashian za pojavljivanje na tradicionalnom balu u Bečkoj državnoj operi Lugneru „dići“ 200 do 250 tisuća eura

Organizatori tradicionalnog bala u Bečkoj državnoj operi „Opernball“, na kojem se okupljaju austrijski uglednici iz političkog, kulturnog i gospodarskog života te njihovi inozemni gosti iz svih dijelova svijeta, koji se održava 27. veljače, predstavili su u utorak na konferenciji za novinare u Beču program otvaranja ovog najvažnijeg kulturnog događaja Austrije. „Bal Republike i bal balova“, kako ga još nazivaju, održava se pod pokroviteljstvom austrijskog predsjednika Heinza Fischera.

 - Prošlogodišnjih 1,6 milijun TV-gledatelja samo u Austriji, potvrda su velikog interesa koji vlada za bal, rekao je novinarima direktor Bečke državne opere Dominique Meyer. Dodao je kako će ovogodišnji bal obilježiti nastupi mladih umjetnika koji su „naša budućnost“. Bal će mimohodom i plesom otvoriti oko 180 mladih parova iz Austrije i inozemstva, a na otvorenju će nastupiti i balet Bečke državne opere, za koji koreografiju potpisuje bivši šef tog baletnog ansambla Renato Zanella. Orkestar Bečke opere pod ravnanjem Marca Minkowskija izvest će djela Rossinija, Charpentiera, Masseneta i Johanna Straussa mlađega, a kao solisti nastupiti će Ruskinja Margita Gritskova, Rumunjka Anita Hartig i Kanađanin njemačkog porijekla Michael Schade. Na programu je i nezaobilazni valcer Johanna Straussa „Na lijepom plavom Dunavu“.

 - Unatoč globalnoj krizi, ulaznice su odavno rasprodane, rekla je voditeljica Opernballa Desire Treich-Stürgh, predstavivši bečke plesne škole i niz sponzora koji su snažna potpora balu, među njime i Swarovski koji od 1964. godine pomaže bal, a čije će kristale i ove godine krasiti krune na glavama debitantkinja bečkog plesa. Treich-Stürgh je posebno istakla kako je cilj organizatora Opernballa „povezati tradiciju sa suvremenom umjetnošću“.

Glavna tajnica Opernballa Eva Dintsis pobrojala je novine na ovogodišnjem balu, štand sa sladoledom, fotografski kutak, loža za pušaće i svileno cvijeće u Mramornoj dvorani. Od raskošnog bala kojeg ne prepuštaju bogati i slavni iz svih dijelova svijeta organizatori i ove godine očekuju zaradu od oko 1,1 milijun eura. Najjeftinija ulaznica stoji 250, a najskuplja loža oko 18,5 tisuća eura. Iako na novinskoj konferenciji organizatora Opernballa nije bilo ni riječi o glavnoj atrakciji bala, gotovo svi austrijski mediji u utorak su na svojim naslovnicama objavili da će u loži austrijskog građevinskog poduzetnika Richarda Lugnera biti najpoznatija američka reality zvijezda, starleta Kim Kardashian, te Miss svijeta 2011. Venezuelanka Ivian Sarcos. Mediji pišu da će Kardashian za pojavljivanje na tradicionalnom balu u Bečkoj državnoj operi Lugneru „dići“ 200 do 250 tisuća eura.

>> Očekuje ih ljetno vjenčanje u najromantičnijem gradu na svijetu

Komentara 1

OK
okus
14:35 26.02.2014.

Da na ajde! Koja Merlinka a ha ha ha koje nebuloze....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije