Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival sv. Marka

Vladimir Krpan zaključio ciklus izvedbi Beethovenovih sonata

Krpan
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
27.04.2016.
u 18:58

Na sljedećem koncertu 28. travnja pod ravnanjem Tončija Bilića nastupaju Zbor HRT-a, Komorni studio Zagrebačke filharmonije i probrani solisti

Nakon tradicionalnog svečanog otvorenja na misi u crkvi sv. Marka, uz nastup ansambla Cantores sancti Marci, na blagdan sv. Marka, u Zagrebu je u ponedjeljak počelo 18. izdanje Festivala sv. Marka.

Prvi koncert u utorak je održao Vladimir Krpan. Na recitalu u dvorani Bersa Muzičke akademije doajen hrvatskog pijanizma svirao je četiri Beethovenove sonate, zaokruživši tako višegodišnji pothvat, ciklus izvedbi svih 32 skladbi te vrste velikog majstora.

Snimke tog pothvata, u suradnji s HRT-om, bit će objavljene i kao diskografska edicija koja će biti predstavljena u petak, 6. svibnja, u podne u Muzičkoj akademiji.

Sljedeći koncert Festivala sv. Marka, koji traje do 9. svibnja, bit će u četvrtak, 28. travnja u crkvi sv. Marka gdje će Zbor HRT-a i Komorni studio Zagrebačke filharmonije, pod ravnanjem Tončija Bilića, izvesti Poulencov Koncert za orgulje, gudače i timpane u g-molu i Haydnovu Misu u d-molu, poznatu i pod nazivom Nelsonova misa

Solisti će biti redom izvanredni hrvatski glazbenici, orguljaš Pavao Mašić te sopranistica Ivana Lazar, mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić, tenor Ivo Gamulin i bas Luciano Batinić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije