Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKA PRETPREMIJERA #VIVALTHIS

Vivaldijeva četiri godišnja doba nakon Mateja Meštrovića više nikad neće biti ista

vivalthis koncert
Foto: PR FOTO
1/7
18.05.2015.
u 14:18

Ova posebno aranžirana skladba Vivaldija samo za Udaraljke i piano je samo uvertira u projekt #Vivalthis, 4seasons by Matej Meštrović koji će uz Mateja na jednom mjestu okupiti vrhunske glazbenike

Koncert Mateja Meštrovića i ansambla Sudar Percussion 16.5.2015. na Zrinjevcu obilježila je svjetska pretpremijera Vivaldijevih 4 godišnja doba (posebno obrađeni stavci Proljeća) koji su zvučali atraktivno i virtuozno uz Klavir i udaraljke.

Ova posebno aranžirana skladba Vivaldija samo za Udaraljke i piano je samo uvertira u projekt #Vivalthis, 4seasons by Matej Meštrović koji će uz Mateja na jednom mjestu okupiti vrhunske glazbenike, ansambl Sudar Percussion, Zagrebačke soliste i svjetski popularnog Stefana Milenkovića. 

Oni će se ovom sastavu pojaviti 26.9.2015. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Osim Vivaldija, Matej Meštrović i Sudar Percussion izvodili su najatraktivnija djela s njihovog prvog zajedničkog albuma Eat Suite koji je dobio čak šest nominacija za prestižnu američku nagradu Independent Music Awards. Njihova kombinacija klasičnih instrumenata i razigrane ritam sekcije rasplesala je Zagrepčane i turiste. Koncert je bio besplatan za sve posjetitelje i organiziran je uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba.

Sljedeći koncert Mateja Meštrovića i Sudar Percussion-a održat će se velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Zaprešiću 22.5. u 20 sati.

Ulaznice možete kupiti ovdje

Komentara 1

LA
LaurenceofArabia
19:55 18.05.2015.

Nakon izvedbe u ZAPRESICU ( svaka cast, ali poanta je u smijesnom naslovu), dakle nakon izvedbe u Zapresicu, Vivaldi nikada vise nece biti isti. Ne znam je li u pitanju pretjerana Hrvatska samouvjerenost koja granici s arogancijom ili jednostavno priglup novinar. Matej Mestrovic se dosada dokazao kao kreativac i nadasve originalan, no Vivaldijeva 4 gdisnja doba postoje u doista svim varijantama. Do sada niti jedna nije promijenila esencu Vivaldija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije