Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brojni koncerti

Večeri na Griču - Zagrebačke ljetne večeri na atraktivnim lokacijama Gornjeg grada donosi preko 30 događanja

Večeri na Griču
Foto: Goran Jakus /PIXELL
1/3
23.06.2016.
u 10:30

Izložba koja će biti postavljena u predvorju Galerije Klovićevih dvora za vrijeme trajanja 35. Večeri na Griču dokumentaristički i kronološki vodit će kroz 40-ak godina zavidnog rada još uvijek jedine gradske ustanove za organizaciju glazbenih i kulturnih priredbi

Već 35 godina u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb održava se manifestacija Večeri na Griču - Zagrebačke ljetne večeri. Ove godine, od 28. lipnja do 24. srpnja, jedan od najstarijih i najpopularnijih ljetnih glazbenih festivala u Hrvatskoj, na atraktivnim lokacijama Gornjeg grada donosi preko 30 događanja. Uz brojne koncerte, zanimljive predstave i jedinstvene programe kulturne baštine, u Galeriji Klovićevih dvora sve posjetitelje očekuje izložba Više od kulture, koja će prikazati retrospektivu djelovanja Koncertne direkcije Zagreb.

Iza više od 75 godina djelovanja Koncertne direkcije Zagreb krije se doista mnogo: 40.000 održanih glazbenih i drugih priredbi, gostovanja najznačajnijih umjetnika svjetske glazbene scene, više od 300 priredbi godišnje. Teško je, gotovo nemoguće na jednom mjestu obuhvatiti tu dugu tradiciju organizacije glazbenih i glazbeno-scenskih priredbi, no upravo će to sažetim presjekom dosadašnjeg rada pokušati dočarati izložba Više od kulture: važnost i vrijednost iznimno bogatog i kvalitetnog koncertnog života Zagreba, koji je naš grad pozicionirao visoko na ljestvici kulturnih središta Europe.

Kroz izložbu koncertnih i festivalskih plakata koji su najavljivali djelatnost Koncertne direkcije Zagreb, na zanimljiv način bit će prikazane aktivnosti Direkcije. Izložba koja će biti postavljena u predvorju Galerije Klovićevih dvora za vrijeme trajanja 35. Večeri na Griču dokumentaristički i kronološki vodit će kroz 40-ak godina zavidnog rada još uvijek jedine gradske ustanove za organizaciju glazbenih i kulturnih priredbi, čije je djelovanje obilježilo ne samo Zagreb i Hrvatsku već i međunarodnu kulturnu scenu. Svi posjetitelji imat će priliku prisjetiti se nezaboravnih događanja poput nastupa Bečke filharmonije, Svjatoslava Richtera, Sezone Svijeta glazbe '76./'77., gostovanja Juliette Greco, Charlesa Aznavoura, Izraelske filharmonije, Valerija Gergijeva i mnogih drugih.

Ta su događanja često kreirala širi društveni, a ponekad i politički okvir vremena u kojem su se zbivala, stavljajući Zagreb uz bok najvažnijim kulturnim središtima Europe. Izložba Više od kulture u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb odličan je uvod u fantastične glazbene i druge sadržaje koje nude 35. Večeri na Griču.

>>Retrospektivna izložba Zlatko Prica 100 godina 1916. - 2016. u Klovićevim dvorima

>>Bogat program donosi mjesec dana vrhunskih koncerata, izložbi i predstava u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije