Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultura promjene

Večer suvremenih glazbenih dueta u MM centru i Francuskom paviljonu

dva koncerta
Foto: Kultura promjene
1/3
17.03.2015.
u 15:51

Norveški glazbenici Sidsel Endresen i Stiana Westerhusa te flautistica Eda Rimanić i multimedijski umjetnik Bojan Gagić nastupaju u MM centru, odnosno Francuskom paviljonu

Norveški glazbenici Sidsel Endresen i Stiana Westerhusa koji predstavljaju drugi album Bonita koncertom koji će se sutra, u srijedu 18. ožujka, održati u MM centru s početkom u 21 sat u sklopu večeri glazbene improvizacije. Drugi koncert iste večeri održat će se u susjednom Francuskom paviljonu. Nastupaju flautistica Eda Rimanić i multimedijski umjetnik Bojan Gagić na "Kružioni  za flautu i ostalo" u 22 sata.

Na prvom koncertu nastupa dvojac čija će publika svjedočiti o njihovom jedinstvenom i telepatskom glazbenom dijalogu. Njihov je zajednički muzički svijet magičan i misteriozan, istovremeno predivan i zastrašujući. Sidsel je jedna od vodećih vokalistica na međunarodnoj improvizatorskoj sceni, a u dosadašnjoj je karijeri ostvarila niz značajnih suradnji, bilo da je riječ o isključivo glazbenim projektima ili pak filmskim, kazališnim i plesnim. Stian je glazbenik koji svojim nevjerojatnim muzičkim talentom, znanjem i znatiželjom kontinuirano pomiče granice odnosno ograničenja svog instrumenta - električne gitare, kombinirajući istovremeno sirovu ekspresivnost i virtuoznost te melodijski instinkt.

Na drugome koncertu publika će doživjeti prvi zajednički projekt flautistice i multimedijskog umjetnika koji će naglasiti samu specifičnost akustike Francuskog paviljona, čiji kružni prostor kao zadnji instrument u nizu, pretvara ovo djelo u jedinstvenu zvučnu sliku. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije