Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbene staze – Etno classic

Uz Glazbene staze otkrijte narodne pjesme i plesove Europe

Glazbene staze
Foto: PR FOTO
1/4
02.05.2016.
u 09:07

Subota, 07.05.2016., 20 sati, Mala dvorana Vatroslav Lisinski

Koncert ETNO CLASSIC

ANSAMBL GLAZBENE STAZE I PIJANISTICA KOSJENKA TURKULIN

U subotu 7. svibnja 2016. u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog Ansambl Glazbene staze nastupa s programom ETNO CLASSIC. Riječ je o koncertu na kojem će ovaj istaknuti mladi komorni sastav u suradnji s pijanisticom Kosjenkom Turkulin izvesti djela europskih velikana klasične glazbe nadahnuta narodnim pjesmama i plesovima. Na programu će se naći i omiljeni Bartokovi Rumunjski plesovi, Brahmsovi Mađarski plesovi, Smetanina Vltava, ali i međimurske pjesme Josipa Vrhovskog. Koncert je to za sve ljubitelje klasične glazbe, ali i vedrine, žara i slobode kakvu samo folklorna glazba posjeduje.

Ansambl Glazbene staze djeluje od 2012. godine. Do sada je održao niz koncerata diljem Hrvatske, a redovito ga se može čuti u Zagrebu u maloj dvorani Vatroslav Lisinski gdje imaju vlastiti koncertni ciklus. Taj peteročlani pierrot sastav kojeg čine istrumenti: flauta, klarinet, violina, violončelo i klavir, osim što je po formi jedini takav sastav u Hrvatskoj, pažnju šire javnosti privukao je svojim nestandardnim pristupom klasičnoj glazbi. Ansambl već niz godina osmišljava programe kojim povezuju klasičnu glazbu i druge žanrove. Tako se među brojnim do sada održanim koncertima ističu Music Trek meets Star Trek (glazba iz filmova i serijala Star Trek), Crveni ruž (glazba iz mjuzikla i cabareta 60-tih godina 20. stoljeća ) i Barok Pop (glazba Beatlesa, Beach Boysa i ostalih pop bedova 70-tih godina).

Raznolikost ovog sastava posljedica je i zanimljivog spoja članova ansambla. Violinistica ansambla je jedna od najboljih hrvatskih mladih violinista, višestruko nagrađivana Dubrovčanka Đana Kahriman - članica Zagrebačkih solista i koncert majstorica Dubrovačkog simfonijskog orkestra. S druge strane riječka flautistica Eda Rimanić, članica je Drvoreda - sve popularnijeg domaćeg benda,a sudionica je i ekperimentalnih multimedijalnih projekata koji objedinjuju suvremenu glazbu i improvizaciju.

Splitska čelistica Mia Grubišić i ukrajinski klarinetist Jaroslav Sadovyy istaknuti su solisti i komorni glazbenici, aktivni u djelovanju splitske udruge MAG. Zagrebačka pijanistica Iva Ljubičić je osnivačica ansambla i autorica brojnih obrada za ansambl kojim se ansambl i istaknuo.

Karte je moguće kupiti po cijeni od 40kn (50% popusta umirovljenicima, učenicima i studentima) na blagajni KD Lisinski te na portalu ulaznice.hr.

Info: www.glazbenestaze.com

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije