Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusko-francuska večer

Uroš Lajovic i Lovro Merčep u Lisinskom

Goran Merčep saksofonist
Davor Puklavec/PIXSELL
23.01.2015.
u 15:24

Nadareni mladi glazbenik bit će solist u Koncertu za alt-saksofon i orkestar, op. 109 Aleksandra Ljadova

Slovenski, a po stažu i zagrebački maestro Uroš Lajovic pripremio je za ovaj petak s orkestrom Zagrebačke filharmonije vrlo zanimljivu večer sastavljenu od antologijskih orkestralnih hitova i kurioziteta koje najveći dio publike nikada nije čuo.

Među ove posljednje svakako spada i Koncert za alt-saksofon i orkestar ruskog kasnog romantičara Aleksandra Glazunova.

Rijetku prigodu za solistički nastup uz simfonijski orkestar zasluženo je dobio nadareni Lovro Merčep koji je, krenuvši tragom svog oca saksofonista Gorana Merčepa, do sada već utro i vlastite glazbeničke staze širom svijeta.

Na programu koncerta filharmonijskog Plavog ciklusa, koji 23. siječnja počinje u 19.30 u Lisinskom, bit će još dvije bajkovite orkestralne skladbe drugog ruskog romantičara Ljadova, a drugi dio ispunit će ponajljepše skladbe iz orkestralnog opusa Mauricea Ravela: "Couperinov grob" i "La valse".

>> Slovenski dirigent Uroš Lajovic proslavio četiri desetljeća rada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije