Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA Odlazak najljepše Europljanke i 2. pratilje Miss svijeta 1966.

Ubila se najuspješnija Miss bivše Jugoslavije Nikica Marinović

13.11.2008.
u 19:25

Jedna od nekad najuspješnijih djevojaka na izborima ljepote u bivšoj SFRJ, Dubrovčanka Nikica Marinović u utorak je tragično završila život u 61. godini, objavile su danas beogradske Večernje novosti.

Nikica Marinović bila je prva missica bivše Jugoslavije koja je nastupila na izboru za Miss svijeta 1966. u Londonu, gdje je proglašena najljepšom Europljankom i drugom pratiljom Miss svijeta. Na tom je izboru titulu najljepše prvi put osvojila indijska ljepotica, Reita Faria. Koliko je ljepota Nikice Marinović djelovala na muškarce govori podatak da je nakon njezina uspjeha na svjetskom izboru njezin lik krasio - ovisno o umijeću majstora - bicepse mnogih muškaraca diljem Jugoslavije.

Mnogi stariji Beograđani Nikicu Marinović pamte kao iznimno elegantnu ljepoticu, savršena tijela, bisernoplave kose, porculanske puti i neodoljiva osmijeha. Svojedobno je u jednom od prolaza u Knez Mihajlovoj ulici vrvjelo muškarcima. Zašto? Odgovor je jednostavan - svi su se dolazili diviti ljepoti šefice butika - Nikici Marinović.

O tragičnom kraju Nikice Marinović neslužbeno se doznaje da si je u utorak rano poslijepodne u svom stanu u središtu Beograda oduzela život te da nije ostavila nikakvo oproštajno pismo niti poruku iz koje bi se moglo vidjeti zašto je to učinila. Njezini prijatelji izjavili su za Večernje novosti da je bila dobra i skromna osoba.

Već duže vrijeme živjela je povučeno u stanu, prekinula je komunikaciju s vanjskim svijetom i navodno je patila od depresije. Premda je rijetko izlazila, oni koji su je ponekad sreli i prepoznali, govorili su da unatoč godinama još uvijek izgleda zanosno. Nikica Marinović bila je u braku sa srbijanskim književnikom Vukom Vučom, s kojim ima sina Đorđa. Iz drugog braka s poznatim redateljem Zdravkom Šotrom ima sina Marka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije