Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival Youngmasters

U Samoboru se okupili mladi virtuozi iz petnaest zemalja

Filip Merčep
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
28.08.2016.
u 00:49

Gala koncert na rasporedu je večeras, 28. kolovoza, u župnoj crkvi sv. Anastazije, a odabrani mladi glazbenici u utorak, 30. kolovoza, nastupaju u Samoborskom muzeju, te u srijedu navečer u Galeriji Prica

U ime Ministarstva kulture Republike Hrvatske i u osobno ime sa zadovoljstvom pozdravljam sve sudionike Festivala Youngmasters i čestitam na poticanju suradnje i umjetničkog dijaloga među mladima – napisao je ministar Zlatko Hasanbegović u pozdravnoj riječi upućenoj organizatorima i sudionicima manifestacije Festival Youngmasters koja se održava od 20. do 31. kolovoza u Samoboru.

Zadovoljstvo što "upravo kroz naš grad prolaze talentirani mladi glazbenici koji će jednog dana dominirati europskom glazbenom scenom", izrazio je i samoborski gradonačelnik Krešo Beljak.

U organizaciji Međunarodne ljetne škole, Festival Youngmasters okupio je izvrsne nadarene mlade glazbenike iz čak petnaest zemalja, od Hrvatske i svih susjednih joj država, do Austrije, Bugarske, Francuske, Irana, Italije, Kosova, Njemačke, Poljske i Portugala.

Uz priliku za usavršavanje pod vodstvom istaknutih pedagoga, mladi virtuozi, na zadovoljstvo publike, stiču i dragocjeno iskustvo javnih nastupa na svakodnevnim koncertima u lijepim javnim prostorima grada Samobora. Osim pijanista, violinista i violončelista, među sudionicima festivala osobito su brojni gitaristi, polaznici ljetne škole pod vodstvom hrvatski i inozemnih pedagoga.

Samobor se ovog vikenda podičio i svojim mladim, na hrvatskim i inozemnim koncertnim pozornicama već afirmiranim virtuoznim udaraljkašem Filipom Merčepom. Nakon recitala na Marimbi, održanog u subotu, 27. kolovoza, u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje smještenom u dvorcu Kiepach, u samoborskom Lugu, Merčep će u ponedjeljak, 29. kolovoza, u dvorani Glazbene škole Ferdo Livadić, uz koncert održati i malo predavanje o tumačenju i izvedbi Bachovih suita za violončelo u obradama za marimbu.

U nedjelju, 30. kolovoza, u 11 sati, u dvorcu Kiepach na rasporedu je festivalska matineja, a navečer, u 20.30, u samoborskoj župnoj crkvi sv. Anastazije koncert pod naslovom "Youngmasters Gala".

Vrhunac festivala bit će nastup odabranih mladih glazbenika u utorak, 30. kolovoza, u 18 sati u Samoborskom muzeju, te u srijedu navečer dva završna koncerta u Galeriji Prica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije