Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Urbana regionalna glazbena scena

Stray Dogg i J.R. August u Lisinskom

Stray Dogg i J.R. August
Foto: Promo foto
1/3
01.02.2016.
u 16:23

Broj mjesta za ovaj spektakl koji će se održati u subotu, 6. veljače, u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski, je ograničen.

Što očekujete od nastupa u Lisinskom?

Dušan Strajnić Dukat (Stray Dogg): Od koncerta u Lisinskom očekujem da bude jedan od najboljih koji ćemo odsvirati do sada. Precizan i tih, ali i glasan i energičan kada je pravi trenutak.

Nikola Vranić (J.R. August): Zbog činjenice da je koncert sjedeći i da se radi o maloj dvorani Lisinski čija je akustika vrhunska, očekujem da će ljudi napokon moći doživjeti moju glazbu (a naravno i glazbu Stray Dogga) u potpunosti.

Što mislite o ideji da se urbana regionalna scena afirmira u takvom prostoru?

Dušan Strajnić Dukat: Mislim da ovakav prostor privlači medijsku pažnju kakvu drugi klupski prostori teško mogu. Izazov je za bendove da pokušaju prilagoditi se stolicama i atmosferi kakvu nosi reputacija Lisinskog te da publici pruže ugođaj na kakav nisu navikli.

Nikola Vranić: Što se tiče Stray Dogga, mislim da je ovaj koncert potvrda njihovoj kvaliteti i ustrajnosti. Baza fanova u Hrvatskoj im se širi iz dana u dan. Što se mene tiče, ja sam sretan što mogu svirati u takvom prostoru i na takvom klaviru i to je u osnovi to. Nisam siguran tko prati ili ne prati moj rad, ali ako netko želi početi s takvom aktivnošću, mislim da je koncert u subotu “the one“.

Predstavlja li vam izazov svirati u tako akustičnom prostoru pred publikom koja sjedi?

Dušan Strajnić Dukat: Stray Dogg je takav bend da mu odgovaraju stolice i tišina podjednako kao i buka i zagušljivi klupski prostori. Svirali smo često velike koncerte sa stolicama. Malo promijenimo set listu i energija je za nijansu drugačija, ali to je i za nas sjajno. Tako mozemo pružiti drugačije iskustvo publici u odnosu na ono kada je klupska svirka u pitanju.

Nikola Vranić: Ta dvorana je jednostavno rođena za glazbu koju mi izvodimo. Doživjeti snagu i prekrasan zvuk velikog Steinwaya je nešto posebno. Uživat ću u svakoj sekundi tih svojih 30 minuta.

Jeste li već svirali zajedno na koncertima i što mislite jedan o drugome?

Dušan Strajnić Dukat: Bio sam oduševljen još prvi put kada sam ga čuo, kad smo svirali u Močvari. Nikad nisam čuo da netko kod nas svira takvu glazbu i tako ležerno barata klavirom. Stvorili smo odličan kontakt i dočekali ga u Beogradu na sjajnoj zajedničkoj svirci. Mogu reći da smo sada prijatelji i da se svaki put radujem zajedničkoj svirci.

Nikola Vranić: Rijetki su moji koncerti uživo na kojima pozornicu ne dijelim sa Stray Doggom. Prijatelji smo i kolege i posjećujemo se s vremena na vrijeme.

Koji su vam planovi za skoru budućnost?

Dušan Strajnić Dukat: Planovi su, nakon izdavanja albuma, turneja i nastup van regije. Želimo provjeriti koliko možemo napraviti u Europi i svijetu.

Nikola Vranić: U skoroj budućnosti objavljujem seriju EP albuma. Svaki od njih će biti zasebna cjelina i vrlo sam ponosan na snimljeni materijal. Također, namjeravam se posvetiti pisanju pjesama na gitari. Na klaviru sam ih napravio već preko 150 pa mi je to malo dosadilo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije