Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski festival u Zagrebu

''Splitski festival je uvijek bio odskočna daska za postati uspješan pjevač''

Zorica Kondža
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
05.02.2016.
u 15:13

Povodom 55. godišnjice Splitskog festivala u petak 2.3. u zagrebačkom hramu glazbe Splitska banka dovodi najomiljenije sudionike festivala i velikane hrvatske glazbene scene

Zorica Kondža, jedna od diva hrvatske glazbene scene u svojoj bogatoj karijeri nastupala je na mnogim festivalima. Najvjernija je bila Splitskom festivalu na kojem nastupa od 1981. godine, najprije kao vokalna solistica grupe „Stijene“, a od 1984. i kao samostalna izvođačica.

''Kao mlada pjevačica i početnik, već sam tad znala da je Splitski festival najbolja moguća odskočna daska za sve pjevače koji su željeli postati uspješni. Radojka, Tereza, Vice, Gibonni, Daleka obala svi su oni nastupali na njemu i dao im je vjetar u leđa'' izjavila je prisjećajući se svojih početaka.

''U ono vrijeme, kad je festival bio internacionalnog karaktera i uspoređivao se sa San Remom, žene su kupovale posebne haljine za ići na festival i sjediti u publici''. Međutim smatra da se situacija ipak popravlja:

'' Zagrebački festival se opet pokrenuo i to mi je jako drago''.

Duh Splitskog festivala 2. ožujka oživjet će i po prvi puta u Zagrebu! Nastup na velikom koncertu povodom 55. godišnjice festivala potvrdili su velikani hrvatske glazbene scene: Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Meri Cetinić, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Marijan Ban, Neno Belan, Hari Rončević, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ana Opačak, Đorđi Peruzović , Ivo Amulić i Damir Kedžo.

Ulaznice za ovaj koncertni spektakl možete kupiti na blagajni Lisinskog ili OVDJE.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije