Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
„Redovnice nastupaju“ po prvi put na pozornici zagrebačkog HNK

Spektakularnim koncertom Ana Rucner oduševila mnogobrojne posjetitelje

Ana Rucner
Foto: Promo
1/25
20.03.2017.
u 10:55

Na pozornici zagrebačkog HNK sinoć se slavila glazba i 15 godina Anine ljubavi sa čelom. Uz kreativan program i nekoliko iznenađenja naša violončelistica na najljepši je mogući način obilježila petnaest godina svojeg umjetničkog rada i ljubavi prema glazbi, koja ju je odvela na mnoge najveće svjetske pozornice.  Rotary klub Zagreb Maksimir uz Anu je organizator ovog humanitarnog događanja, a koncert se održao pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, gđe. Kolinde Grabar Kitarović, pokroviteljstvom grada Zagreba i gradonačelnika g. Milana Bandića te pokroviteljstvom HEP-a. Uz nazočnost mnogih uglednih gostiju, kao što su veleposlanik Brazila, NJ.E. g. Da Fontour, predsjednica Hrvatsko-kineskog kulturnog centra gđa. Liu Pilato, župan Osječko-baranjske županije, g. Vladimir Šišljagić i zamjenica gradonačelnika, gđa. Vesna Kusin  koncert je bio pravi spektakl, za koji se već danima tražila karta više. U koncertu su uživali i  Bojana Gregurić, dizajnerski duo Elfs, Goran Grgić, Jakov Sedlar i Almira Osmanović.  Ana je odjenula kreacije J. Zigmana i cipele Karla. Za make-up se pobrinula Mihaela Dodić, a frizure je osmislila Mateja Lopac za P.Mitchell.

Dokumentarni film Jakova Sedlara o Aninih prvih 15 godina posjetiteljima je približio Anine prve nastupe i važne trenutke, uz snažnu poruku kako je uz puno rada i upornosti moguće ostvariti svoje snove. Pirati s Kariba zavladali su pozornicom u prvim glazbenim minutama, a poznate filmske skladbe  i najveće Anine uspješnice obilježili su prvi dio koncerta. Sjajni Goran Karan  zapjevao je „Eye of the tiger“, Danijela Pintarić predstavila romantičnu skladbu iz filma „Čarobnjak iz Oza“ , a posebno iznenađenje, pjevačka izvedba Ane Rucner  i  Vlade Kalembera ponukali su i gledatelje da zapjevaju uz drage goste.

Za vrelu atmosferu drugog dijela koncerta, ispunjenu romskom glazbom,  pobrinuli su se sjajni trubači, gudači i bend Filipa Gjuda uz sjajni vokalni ansambl Arije. Vjerno su dočarali tu iznimnu strast i ljubav prema životu, no istovremeno prožetu i tugom, koju ova glazba nosi u sebi.  Ederlezi,  Đelem đelem, Kiko kiko, zasigurno će se, uz već uz već prepoznatljive Anine turističke spotove, naći na  budućim nastupima naše čelistice diljem svijeta. Veliki pljesak zasluženo je dobio i Anin duet sa sjajnim mladim glazbenikom, Ivanom Jelićem, a otpjevali su pjesmu To je bila ljubav.  Najveće iznenađenje očekivalo je publiku na samom kraju, kada je premijerno u Hrvatskoj izvedena skladba „I will follow you“ iz filma „Redovnice nastupaju“ u izvedbi Zbora sestara milosrdnica iz Zagreba.

Ovaj koncert je kruna mog dosadašnjeg rada, zahvalna sam svima koji su se uključili u našu humanitarnu akciju, mojim gostima, prekrasnoj publici, roditeljima i svima koji su omogućili realizaciju ovog koncerta. Moje srce večeras je puno i jako sam sretna što ćemo pomoći malim Baranjcima i omogućiti im sretnije djetinjstvo – napomenula je Ana Rucner.

Prikupljena sredstva donirat će se udruzi Baranjski leptirići za nabavku medicinskih pomagala, udruzi Prijatelji sv. Martina za pomoć ugroženim obiteljima i dječjem vrtiću Radost iz Darde te Društvenom domu u Popovcu za izgradnju dječjeg igrališta. Ova humanitarna akcija još je uvijek otvorena i pozivamo sve koji bi se željeli uključiti da sredstva uplate na poseban donatorski račun HR3823600001502021406. Isto tako, moguće je kupiti i CD s uspavankama „Za male anđele“, što je moguće učiniti na www.anarucner.com, a sav ostvareni prihod od prodaje CD-a također se donira u ovoj humanitarnoj akciji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije