Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAZBENO NATJECANJE

Sopranistici Tamari Ivaniš treća nagrada i pozivi na 'bis' u Beču

Snježana Herek
19.04.2015.
u 20:10

Organizator natjecanja bila je Zaklada ugledne austrijske operne pjevačice KS Hilde Zadek (98), uz potporu legendarne operne dive Christe Ludwig

Austrijski glazbeni mediji uputili su pregršt pohvalnih riječi organizatorima i učesnicima 9. Međunarodnog pjevačkog natjecanja Hilde Zadek, održanog nedavno u Staklenoj dvorani znamenitog bečkog Musikvereina. Organizator natjecanja bila je Zaklada ugledne austrijske operne pjevačice KS Hilde Zadek (98), uz potporu legendarne operne dive Christe Ludwig. Među 69 učesnika iz 24 države bila je i 21-godišnja hrvatska studentica iz Varaždina na Sveučilištu za glazbu i dramske umjetnosti u Beču, Tamara Ivaniš, koja je zajedno s američkim baritonom Tobiasom Greenhalghom podijelila treće mjesto i nagradu od 3.000 eura. Ivaniš je osvojila i posebnu nagradu Nove bečke opere te nagradu Bosporus Austrijskog kulturnog foruma u Istanbulu, što uključuje njen nastup pred turskom publikom.

Drugu nagradu i 7.000 eura osvojila je britanska sopranistica Ruth Jenkins-Robertsson, a prvu nagradi i 10.000 tisuća eura tamnoputa američka mezzosopranistica Raehann Bryce-Davis. Mlada Varaždinka Tamara Ivaniš svojim sjajnim nastupom oduševila je ne samo članove dvaju bečkih ocjenjivačkih sudova, stručnog i medijskog nego i nazočnu publiku, koja ju je nagradila dugotrajnim pljeskom i pozivom na „bis“. Izvela je popjevku Richarda Straussa „Ich wolt ein Sträusslein binden“, op 68, br. 2, zahtjevnu ariju Gilde Caro iz Verdijevog Rigoletta te dopadljivu popjevku Borisa Papandopula „Grana“, kojom je promovirala i hrvatski narodni idiom. Nakon školovanja u Glazbenoj školi u Varaždinu, Tamara je otišla na studij u Beč gdje na Sveučilištu za glazbu i dramske umjetnosti, u Institutu za pjevanje i glazbeno kazalište, u razredu prof. Karlheinza Hansera, pohađa četvrtu godinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije