Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNAPREĐENJE ODNOSA Naši ‘najdraži’ susjedi odabrali pjesmu Love Symphony

Slovence na Eurosongu predstavlja Hrvatica!

02.02.2009.
u 18:23

Naša pjevačica Martina Majerle na 54. izboru za pjesmu Eurovizije u svibnju u Moskvi zastupat će Sloveniju. Tako su u nedjelju navečer na slovenskom izboru pjesme za Euroviziju, Ema, telefonskim glasovanjem odlučili gledatelji i međunarodni ocjenjivački sud koji je izabrao pjesmu Love Symphony.

Za uspjeh pjesme, osim Martine, zaslužni su naš autor teksta Andrej Babić te aranžmana Aleksandar Valenčić, a slovenske boje brani gudački kvartet Quartissimo u kojem su Luka Dukarić, Samo Dervišič, Žiga Cerar i Matjaž Bogataj. Oni su osvojili ukupno 19, a drugo je mjesto sa 16 glasova pripalo Omaru Naberu, pobjedniku Eme 2005. godine.

Slovenski su mediji naglasili da je Martina “još jedna Hrvatica u ekipi koja će svojim lijepim licem i odličnim vokalom predstavljati Slovence”. Unatoč tomu, slovenski novinari kao “zanimljivost” ističu to što se “javni zavod (RTV Slovenija), zajedno sa stručnim ocjenjivačkim sudom, odlučio za hrvatskog autora i vokalisticu” te naglašavaju da su Naber i Manca Špik na “televotingu” prestigli Quartissimo.

Ne skrivajući oduševljenje preksinoćnjom pobjedom, Martina je kazala da je pobjedu posvetila svom djedu, po kojem je podrijetlom i Slovenka. – Pjesma je puna energije, a ja ću među svima širiti ljubav i prijateljstvo – kazala je Martina.

Slovencima je plavokosa Martina dobro poznata jer je to bio njen peti nastup na Emi, a u sjećanju im je ostao i njezin nastup s Alenkom Gotar na Eurosongu prije dvije godine u Helsinkiju, gdje je Martina nastupila kao prateća vokalistica.

Alenka je tada izvela pjesmu Cvijet s juga, tekst koje je napisao Andrej Babić. Slovenski mediji Martinu Majerle predstavljaju kao “uglednu pjevačicu hrvatske glazbene scene koja dolazi iz Opatije, a uglavnom je nastupala kao prateća vokalistica”. Bila je u glazbenoj skupini Massima Savića i nastupala na Porinu, Dori te na Melodijama Istre i Kvarnera.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije