Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
THE FRATELLIS Miljenici You Tube, Last Fm i My Space generacije

Šarm na prvi takt

fratelis-rtm.jpg
import
19.08.2008.
u 17:29

Ramonesi nisu bili prvi, ali su napravili najviše za svjetsku medijsku popularizaciju i uvođenje “bratstva i prezimenjaštva” kao znaka prepoznavanja bendovska zajedništva.

Četiri desetljeća nakon gašenja “one, two, three, four” eha iz tada vitalnog i postojećeg newyorškog kluba CBGB`s, slični se povici čuju kod O’Henry`s bara u škotskoj prestolonasljednici Glasgowu.
John, Barry i Mince Fratelli raznovrsna su, jednostavna, direktna trojka, kojoj od prvih početaka nije bilo strano troakordno opaliti energijom raspoloženih i nedestruktivnih punk grupa te je kombinirati radiofoničnim melodijama, tipičnim za najpopičnije izvođače, sve zbijeno odrješitim i vrlo pitkim ritmovima koji ne daju varijante nego rasplesati. Veselje svud. Šarmiranje na prvi pogled. Halo efekt u njihovom slučaju nije pogrešan tipnete li na - favorit band. Trebalo je samo devet koncerata dok ih “obiteljski” menadžer Tony Fratelli nije lansirao pred potpis diskografskog ugovora za cijenjenu nezavisnu diskografsku kuću Fallout Records s koje će ih strelovito pobrati major label Interscope Records. Zarazili su ljude, odatle se valovi popularnosti šire. Ne bez razloga.

Promo uloga prvog EP-a zamijenjena je guranjem od New Musical Expressa, koji su ih tipično za njihovu taktiku šibanja novih imena, proglašavali najboljim svježim aktom još prije nego što je tamošnji slušateljski puk imao prilike svjedočiti na jubilarnom, desetom, koncertu.

A onda je uslijedio niz singlova punih opuštene, dobrohotne, relaksirajuće svirke. Od njihova nabijanja ne boli glava, već dobijete muskulfiber jer skakanje ne prestaje ulovite li se u vrtlog debitantskog albuma “Costello Music”.

Komercijalnost debi albuma brojila se u izglednom napadu na milijun primjeraka, a potvrda od slušateljstva BBC 1 u obliku proglašavanja Best British Breakthrough Actih na lanjskom Brit Awards. A opsežne promotivne turneje po svijetu otvorila je putove k drugom, nedavno objavljenom albumu “Here We Stand”.

Prvim singlom “Mistress Mabel” nastavili su skupljati publiku profila Otvorenog radija, dok se naznake za potrebom gostovanja takve grupe oslikavaju po YouTube, Last Fm i My Space generaciji - kojima su jedni od glavnih favorita.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije