Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boutique festival REFLEKTOR

Rezervirajte prvi vikend u lipnju za novi zagrebački festival

Reflektor butique festival
Foto: Roger Deckker
1/4
28.04.2016.
u 15:41

S predznakom “art and music festivala” kompletan program Reflektora bit će obogaćen brojnim popratnim sadržajima – izložbama, književnim večerima, predstavama i klupskim after programima

Reflektor, novi zagrebački boutique festival, održat će se 3. i 4. lipnja na platou Tuškanac, u samom centru grada. 

U petak, 3. lipnja, na festivalu će nastupiti:

ANNA CALVI

Svirka na Reflektoru bit će premijeran nastup ove fantastične britanske kantautorice u Zagrebu (dosad je kod nas nastupala samo na Terraneu). Anna Calvi na popisu izdanja ima dva albuma, “Anna Calvi” (2011.) i “One Breath” (2013.), oba nominirana za najprestižniju otočku glazbenu nagradu, Mercury Awards te odličan EP “Strange Weather” (2014.) na kojem je obradila izvođače poput Davida Bowiea, FKA Twigs ili grupe Suicide.

Godine 2015. Anna je snimila pjesmu “The Heart Of You” za potrebe filma “Trilogija različita: Pobunjena” koju je producirao Adrian Utley iz Portisheada, a početom ove godine dodala je jednu numeru za “Strung Out in Heaven, a David Bowie covers EP".

 

LOVELY QUINCES

U protekle dvije sezone jako puno toga se dogodilo u karijeri Lovely Quinces, od objave dva izuzetno zapažena EP-a, “No Room For Us” I “Meet Me In Moscow, Part One” preko otvaranja za Tame Impalu i Morcheebu, rasprodanih klubova u Hrvatskoj, regiji i Europi do prekooceanskih izleta na SXSW, u New York, Chicago i Toronto.

Najveća priznanja došla su kad je s grupom Giant Sand odsvirala (kao predizvođač izvodeći nekoliko svojih pjesama te kao prateći vokal u GS setu) europsku turneju u kojoj se istaknuo sjajan nastup na Primavera Sound festivalu u Barceloni pred gotovo 5.000 ljudi. Odmah nakon te serije uslijedila je ona s Thurston Moore Bandom gdje je kao predizvođačica zasvirala na četiri koncerta. Nakon svega, aktualan EP “Meet Me In Moscow, Part One” nomiran je za Europski nezavisni album godine biran od strane IMPALE.

SIDE PROJECT

Nakon uspješne promocije debitantskog albuma „Things Which No One Else Should Know About“, Side Project će nastupiti na Reflektoru gdje će kombinacija synthova i električne gitare odlično zaokružiti njihov graveyard-pop potpis. Za Side Project sve je počelo s obradama bendova kao što su Depeche Mode, Muse i Texasa, a debi izdanje dobio je iznimn pohvale domaćih medija.

KOALA VOICE

Mladi, dinamični kvartet Koala Voice stiže iz Kisovca na svoj premijerni hrvatski nastup. Kombinirajući upbeat indie zvuk s garažnim popom i duhom 70-tih ovaj odličan bend osvojio je slovensku, ali i europsku publiku debijem “Kangaroo’s Neighbour”. Pozitivnom energijom nabijeni nastupi osigurali su im više od 50 svirki samo u 2015. godini. I aktualnu sezonu Koala Voice su započeli radno. Nakon zapaženog nastupa na Eurosonicu trenutno se nalaze na turneji od 8 koncerata u sklopu koje će proći Sloveniju, Slovačku, Češku, Estoniju, Latviju i Litvu.

U prodaji su dnevne i festivalske ulaznice. Dnevne za 3. lipnja u pretprodaji iznose 110 kn, a na dan koncerta 130 kn. Dnevne za 4. lipnja u pretprodaji iznose 60 kn, a na dan koncerta 80 kn. Festivalske ulaznice (za oba dana) u pretprodaji iznose 140 kn, a na dan koncerta 160 kn.

Kupite ih na službenim prodajnim mjestima: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1; Aquarius CD shop, Varšavska 1; Dirty Old Shop, Tratinska 18 i na prodajnim mjestima Entria te online.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije