Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi zagrebački boutique festival

Reflektor će se održati u samom centru grada

Reflektor butique festival
Foto: Promo foto
1/4
29.04.2016.
u 10:41

Reflektor, novi zagrebački boutique festival, održat će se 3. i 4. lipnja na platou Tuškanac.

Drugi dan festivala, u subotu, 4. lipnja nastupit će:

BLOOD RED SHOES

Blood Red Shoes su alter punk rock band  iz Brigtona kojeg čine prekrasna Laura-Mary Carter (gitara, vocal) i Steven Ansell (bubnjevi, vocal), energičan duo čija dva zagrebačka koncerta su mediji uvrštavali među najbolje tih sezona. Karizmatična Laurina pojava i čvrsto Steveovo bubnjanje svrstava BRS rame uz rame sa sličnim žensko-muškim kombinacijama poput The White Stripesa ili Handsome Fursa, a s gotovo 200 dana godišnje provedenih na turnejama, nije niti čudo da su iznimno dojmljiva rock’n’roll mašina.

Band iza sebe ima 4 studijska albuma, “Box of Secrets”, “Fire Like This”, “In Time to Voices” i “Blood Red Shoes”,  te kompilaciju raritetnih snimaka “Tied At The Wrist”. U 2016. fokus će im biti finiširanje novih pjesama, uz samo nekoliko probranih nastupa, među kojima je i onaj na Reflektor festivalu.

JONATHAN

Nastup Jonathana na Reflektoru idealno će se poklopiti s objavom njihovog novog materijala koji će, sad je to sigurno, izaći u formi dva mini albuma. Prvo izdanje planirano je upravo za lipanj, neposredno nakon svirke na novom zagrebačkom festivalu.

Nastupnom “Maggie” i debut albumom “Bliss” riječka grupa Jonathan digla je proteklih par godina neviđen hype na ovim područjima čemu su pomogle I pjesme “Communicate!” i “Pictures” te “Try To Get Even”, skinuta s maxi singla “Getting Closer Is Keeping Us Apart”. Usljedili su nastupi po cijeloj regiji i van nje među kojima se posebno ističu oni na Exitu, Flow i InMusic Festivalu, Pozitivnom koncertu, Eurosonicu, Wavesu u Bratislavi i Beču, u rasprodanoj Tvornici, Sax!u, Palachu te podrška Editorsima na ukupno četiri koncerta.

 

STRAIGHT MICKEY AND THE BOYZ

Straight Mickey And The Boyz su grupa sjajnih glazbenika iz Beograda, koji su utjecaje iz raznih stilova rocka uklopili u jedinstven i lako prepoznatljiv izraz. Grupa ima duboke korijene koji idu sve do srednjoškolskog perioda gitariste i pjevača Mikija i bubnjara i pjevača Danila, a pridružio im se basist i pjevač Boško - Boca, koji je do tada svirao kao gitarist u mnogim punk, hard core i avant jazz bendovima.

Njihovi uzbudljivi i eksplozivni nastupi prenose divlju energiju i pozitivne vibracije i pritom donose dobru dozu improvizacije koja se temelji na povezanosti bubnja, basa i gitare. Ovog proljeća su objavili istoimeni album prvijenac u digitalnom formatu, kojeg su snimili u Rijeci kod Mateja Zeca, gitariste Leta3. Album uskoro izlazi i na vinilu. Njihov album najavio je spot za pjesmu “Crv”, za koju je video režirao sam Miki, inače režiser i autor mnogih spotova za novu beogradsku scenu.

GIRLS NAMES

Girls Names su post punk kvartet iz Belfasta koji je u samo sedam godina itekako uzburkao tamošnju glazbenu scenu. Mračni, teški, slojeviti i mistični, utjecaje vuku iz šarolikog popisa izvođača u rasponu od Sonic Youtha i Mission Of Burma do New Ordera i Bowiea, ali u samom pisanju pjesama kažu da im je Europa najveća inspiracija.

Bend su 2009. osnovali Cathal Cully i bubnjar Neil Brogan kojeg je 2013. zamjenio Gib Cassidy, a već sljedeće godine pridružila im se basistica Claire Miskimmin. Dolaskom gitarsta Philipa Quinna zaokružena je trenunta postava. Girls Names objavili su nekoliko EP-a i tri studijska albuma od kojih su posebno zapaženi bili “The New Life” (dobitnik nekoliko irskih glazbenih nagrada) i aktualni “Arms Around a Vision” u sklopu čije turneje dolaze na Reflektor.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije