Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Unplugged 1991 & 2001 – Complete Sessions”

Promjenjiva snaga REM-a u ogoljenim akustičnim verzijama

MIchael Stipe
10.09.2014.
u 15:52

Riječ je o živim unplugged nastupima koje je bend održao 1991. i 2001. godine. U oba je slučaja samo dio emitiran na programu MTV-a, a ovo izdanje sadrži njihove kompletne nastupe, s dosad neobjavljenim (i neemitiranim) snimkama

        Američka skupina R.E.M. pripada (u ovom trenutku) prošlosti, ali postumni je diskografski život dosta dinamičan. Od posljednjeg službenog studijskog albuma “Collapse Into Now”, snimljenog 2011. godine, objavljivana su reizdanja, “kompletne” kolekcije rariteta itd., a ljetos su i dva unplugged nastupa za MTV skupljena kao zajedničko dvostruko CD izdanje.

Naime, riječ je o živim unplugged nastupima koje je bend održao 1991. i 2001. godine. U oba je slučaja samo dio emitiran na programu MTV-a, a ovo izdanje sadrži njihove kompletne nastupe, s dosad neobjavljenim (i neemitiranim) snimkama. Za ukus ovog recenzenta prvi je nastup glazbeno dosta uzbudljiviji jer su pjesme bolje prilagođene akustičnoj prirodi nastupa: štoviše, pjesme poput “Disturbance At The Heron House”, “Love Is All Around” i većina drugih djeluju kao da su originalno zamišljene na ovaj način, R.E.M. gotovo da funkcionira kao zaokružen folk(ish) akustični bend ili neka verzija Simona&Garfunkela.

Nasuprot tome, snimka koncerta održanog deset godina poslije jasno pokazuje da je riječ o aranžmanski ogoljenim verzijama, gdje “Losing my Religion” i drugim moćnim pjesmama osjetno nedostaje energije; kao da je riječ o demo verzijama kojima Stipe ili neki drugi član predstavlja pjesme ostatku benda pije nego što ih krenu (g)raditi.      

>> Jedan do albuma godine pokazuje zašto da Plantu ne trebaju Zeppelini

>> Eric Clapton u novoj imitatorskoj posveti prijatelju J. J. Caleu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije