Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MM centar

Premijera projekta 'Kompozicija za pisanje za kompoziciju: Konačno mrtav'

KZPK: konačno mrtav
Foto: Kultura promjene
17.11.2014.
u 15:01

Riječ je o autorsko-izvođačkome duetu kojeg čine inženjer elektroaustike i glazbenik Miodrag Gladović aka Jomiajomi te arhitekt i pisac Boris Popović, uz potporu multimedijskog umjetnika Bojana Gagića

Premijera KZPZK-a: Konačno mrtav (Kompozicija za pisanje za kompoziciju), odnosno eksperimentalnog projekta autorsko-izvođačkog dueta kojeg čine inženjer elektroaustike i glazbenik Miodrag Gladović aka Jomiajomi te arhitekt i pisac Boris Popović, uz potporu multimedijskog umjetnika Bojana Gagića, održat će se 20. studenog u MM centru, s početkom u 20 sati. Reprize su na rasporedu 21. i 22. studenog na istom mjestu u isto vrijeme.

Riječ je o neistraženom multimedijskom spoju procesa pisanja i sviranja, odnosno u ovom slučaju spoju glazbenog djelovanja Miodraga Gladovića kroz Packmess GP i knjige Borisa Popovića "Sva predivna, beskonačna i konačno mrtva!". U svom zajedničkom projektu za temu uzimaju Jomija (alter ego Miodraga Gladovića koji je jedan od važnijih likova u Popovićevoj vamp noveli) u neobjavljenoj priči naziva "Konačno mrtav".

Pisac piše uživo svoju novu priču, dok glazbenik paralelno svira. U jednom trenutku i glazbenik počinje pisati - a piše sviranjem, i glavni lik se otima kontroli te radnja odlazi u sasvim drugom smjeru nego što je pisac želio. Ovim procesom, odnosno kompozicijom za pisanje za kompoziciju, interakcijom sviranja i pisanja te korištenjem različitih glazbeno-književnih figura (vampanje, inverzije, gradacije, apostrofe,...) stvara se novo multimedijsko djelo.

>> Ljubitelji književnosti u Klubu SC-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije