Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeri na Griču

Premijera Donizettijeve komične opere “Betly”

18.07.2016.
u 11:56

Opera b.b. premijerno izvodi Donizettijevu operu "Betly" u Klovićevim dvorima

Ljetni Zagreb ima i svoju opernu premijeru. U ponedjeljak 18. srpnja u 21 sat u atriju Klovićevih dvora u sklopu Večeri na Griču Opera b.b. premijerno će izvesti komičnu opernu jednočinku Gaetana Donizettija “Betly”. Hrvatskom praizvedbom ravnat će ugledni maestro Vladimir Kranjčević (koji se netom vratio iz Niša gdje je na Horskim svečanostima uz Niški simfonijski orkestar i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić dirigirao Mozartov Requiem). Maestro Kranjčević ove godine slavi osamdeseti rođendan, a “Betly” bi mu trebala biti posljednja premijera i posljednja izvedba s Operom b.b. s kojom je vrlo često surađivao.

U naslovnoj ulozi Betly nastupa sopranistica Lidija Horvat-Dunjko, Daniele je tenor Siniša Galović, Max bariton Ronald Braus, sobarica Nana je Nada Abrus, a Bobo Nenad Tudaković.

Kostimografiju potpisuje Dženisa Pecotić, scenografiju Dinka Jeričević, a redateljica je balerina, koreografkinja, pedagoginja i baletna majstorica Ljiljana Gvozdenović kojoj je ovo prva operna režija. Scenografiju je oslikala Marta Crnobrnja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije