Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival

Pregršt koncerata i više od 80 izvođača na trećem Izlogu suvremenog zvuka

Foto: PR FOTO
1/2
15.05.2015.
u 15:11

Međunarodni festival suvremene glazbe na četiri je dana ugostio glazbenike, skladatelje i multimedijalne umjetnike iz Austrije, Japana, Mađarske, Njemačke, Australije, Nizozemske, Meksika, Velike Britanije, Rusije, Srbije i Hrvatske

Pregršt zanimljivih koncerata, opuštena atmosfera te mnogobrojna angažirana publika željna novog zvuka, obilježili su treće izdanje festivala Izlog suvremenog zvuka održanog od 6. do 9. svibnja u zagrebačkom Studentskom centru. Koncertom na krovu Teatra &TD  "&TD sounds"  otišli smo u visine i sletjeli na sigurno, dok je publika završno događanje na krovu popratila dugim pljeskom. Kako zvuči znak &TD-a, otkrili su nam skladatelji Arnold Marinissen i Hugo Morales, a izveli udaraljkaši Kaja Farszky, Ryoko Imai i Josip Konfic, uz potporu prijatelja iz Iskona.

Međunarodni festival suvremene glazbe na četiri je dana ugostio glazbenike, skladatelje i multimedijalne umjetnike iz Austrije, Japana, Mađarske, Njemačke, Australije, Nizozemske, Meksika, Velike Britanije, Rusije, Srbije i Hrvatske. Više od 80 izvođača publici Studentskog centra predstavilo je svoj umjetnički rad i suvremeni glazbeni izričaj kroz 30 programa. Također, osim predstavljanja postojećih projekata, glazbenici su kroz zajedničko muziciranje i druženje stvorili niz novih ideja za buduće suradnje.

Hvala svim sudionicima, suradnicima, partnerima, sponzorima i zaposlenicima Studentskog centra u Zagrebu koji su omogućili realizaciju festivala!

>> Izlog suvremenog zvuka započinje koncertom saksofonističkog Papandopulo kvarteta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije