Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncertna sezona

Predstavljena sezona 2015./2016. Zagrebačke filharmonije i dvorane Lisinski

145 godina orkestra Zagrebačke filharmonije
Foto: PR FOTO
1/6
19.05.2015.
u 16:44

Na konferenciji za medije, održanoj 19. svibnja 2015. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, ravnatelj Dvorane g. Dražen Siriščević i ravnatelj Zagrebačke filharmonije, g. Mirko Boch, uz nazočnost gradonačelnika grada Zagreba, g. Milana Bandića, predstavili su svoje programe u sezoni 2015./2016.

145 godina orkestra Zagrebačke filharmonije – i još mnogo razloga za biti ponosni!

U obljetničkoj godini Zagrebačka filharmonija pripremila je atraktivan glazbeni program . Kroz poznata tri ciklusa (Crveni, Bijeli i Plavi) i gotovo 40 koncertnih premijera, najavljena su velika dirigentska i solistička imena. Tako orkestar nastavlja suradnju sa jednim od najvećih dirigenata današnjice – uglednim Maestrom Dmitrijem Kitajenkom, ali i sa miljenikom zagrebačke publike Kazushijem Onom koji će u Zagrebu dirigirati grandioznom Mahlerovom 7. simfonijom. Osim sjajnih solista iz redova orkestra Zagrebačke filharmonije, posebno je značajan nastup trenutno najtraženijeg svjetskog flautista Emmanuela Pahuda, kao i violinista Sergeja Krylova, violončelistice Monike Leskovar , izuzetnog mladog udaraljkaša Filipa Merčepa te virtuozni nastupi pripadnika svjetske pijanističke elite: Rubena Dalibaltayana, Christophera Parka, Yeol Eum Son i Lise Smirnove.

U suradnji sa Kinom Europa, popularni Filmski ciklus ove će godine ponuditi hit naslove iz „tvornice filmova“ legendarnog Bustera Keatona, a za mališane (i one koji se tako osjećaju) bit će prikazan, i uz pratnju orkestra izveden film Mališan (The Kid) Charlieja Chaplina.

Program obiluje djelima iz majstorskih pera najvećih skladatelja u povijesti glazbe pa će tako, na radost svih ljubitelja klasične glazbe, sezona 2015./2016. proteći u znaku Mozarta, Brahmsa, Beethovenova, Mahlera, Dvoraka, Verdija...

I u obljetničkoj godini Zagrebačka filharmonija dat će svoj doprinos humanitarnim akcijama kroz koncerte u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina, Rotary clubom Zagreb 1242, a obilježit će i 100 godina islama u Hrvatskoj.

Neizostavni Filharmonijski bal, Koncert za Dan grada Zagreba, koncert u parku Maksimir, kao i koncerti Komornog studija Zagrebačke filharmonije u Umjetničkom paviljonu te Laubi, samo su dio onoga što vas očekuje u novoj sezoni Zagrebačke filharmonije!

Glazba stanuje u Lisinskom – Najava nove sezone 2015./2016.

S ponosom možemo najaviti novu, uzbudljivu koncertnu sezonu, u kojoj se nastavljamo družiti s najvećim svjetskim orkestrima, dirigentima, solistima i hrvatskom glazbenom reprezentacijom.

Na konferenciji za medije, održanoj 19. svibnja 2015. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, ravnatelj Dvorane g. Dražen Siriščević predstavio je novi program pod nazivom Lisinski arioso i već dobro poznati ciklus Lisinski subotom.

Dvanaest veličanstvenih u sezoni ciklusa Lisinski subotom 2015./2016.: Korejski simfonijski orkestar, Steven Bishop – Kovacevich i prijatelji, Sanktpeterburški solisti, Berlinski simfonijski orkestar s Aleksejem Volodinom, Trio Orlando uz Zagrebačku filharmoniju, Nemanja Radulović i ansambl Double sens, Bečki dječaci, Češka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT-a uz solistice Kseniju Kogan i Soyoung Yoon, Ivo Pogorelić i nezaobilazna mladost Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, sigurno će vas ostaviti bez daha.

Ali to nije sve! U novoj sezoni otvaramo još jedan ekskluzivan glazbeni program i krećemo sa novim zvjezdanim opernim ciklusom koji će vam uživo predstaviti pjevače svjetskih opernih pozornica: Lisinski arioso ili Glas za Lisinski. U ovom ciklusu možete očekivati sjajne večeri najvećih opernih zvijezda današnjice: Anje Harteros, Eline Garanče, , Dmitrija Hvorostovskog i Thomasa Hampsona.

Tko vam može ponuditi veću glazbenu pustolovinu: koncerte, razgovore s umjetnicima, ples, koncerte na dar... Nitko kao Lisinski subotom & Lisinski arioso!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije