Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srđan Bulat u gitarističkom ciklusu u talijanskom Lodiju

Pohvale splitskom virtuozu zbog izbora skladbi hrvatskih autora

Srđan Bulat
Foto: Youtube
20.05.2015.
u 19:40

Mladi gitarist održat će ove godine solistički recital i na Zagrebačkim ljetnim večerima, 13. srpnja u ciklusu Mlade hrvatske zvijezde

Jedan od najboljih hrvatskih glazbenika mlađe generacije, gitarist Srđan Bulat ne posustaje u svom hvalevrijednom nastojanju da na brojnim međunarodnim nastupima predstavlja i suvremene hrvatske skladatelje.

Nepoznata glazba redovito oduševljava publiku, što potvrđuje i kritika iz talijanskog Lodija gdje je Bulat prije tjedan dana nastupio u tamošnjem tradicionalnom ciklusu međunarodnih majstora gitare.

Na recitalu u crkvi Djevice Marije Neokrunjene, jednoj od brojnih znamenitosti Lodija, Bulat je svirao i skladbe Regondija, Tarrege i Albeniza.

Međutim, lokalni kritičar zasuo ga je pohvalama osobito zbog "nepoznatih bisera iz Hrvatske", kako je nazvao Mediteransku suitu Željka Brkanovića te skladbe za gitaru Stjepana Šuleka, Borisa Papandopula i Frane Paraća koje je Bulat predstavio talijanskoj publici.

Ove će godine Srđan Bulat nastupiti i na Zagrebačkim ljetnim večerima, 13. srpnja, u festivalskom ciklusu Mlade hrvatske zvijezde. Na recitalu u crkvi sv. Katarine, osim djela Regondija, Abrila i Albeniza, Bulat će svirati i spomenutu skladbu Suita Mediterana Željka Brkanovića, potom skladu Duoble Marka Ruždjaka, Tri trubadurske Stjepana Šuleka te Muziku za gitaru Frane Paraća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije