Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijera spota

Pogledajte dinamični "Barbecue" Mateja Meštrovića & Sudar Percussiona

barbicue
Foto: Youtube (screenshot)
1/2
25.11.2014.
u 15:43

Iako je skladba Barbicue drugi singl sa njihovog albuma ona je prva skladba koju čujete kada otvorite konzervu i stavite CD u svoj player

Prošle godine, otprilike u ovo doba ekscentrični pijanist i skladatelj Matej Meštrović se sa skupinom vrhunskih udaraljkaša „Sudar Percussion“ predvođenih Goranom Goršeom i producentom Branimirom Mihaljevićem zatvorio u dvorac u kojem su snimali do perfekcije izrađen CD crossover instrumentalne glazbe „Eat Suite“.

Vjerojatno tada nisu ni slutili kakva je godina pred njima. Za CD su i kritika i publika imali su samo riječi hvale a istodobno nije bilo niti jednog relevantnog kulturnog festivala na kojem nisu održali barem jedan od svojih spektakularnih koncerata. „Fuzija svih mogućih glazbenih žanrova objedinjenih u nevjerojatno pitku cijelinu“, „Za polizati prste“, „Vrijedno svake pažnje glazbenih gurmana svih profila“, „ Rock s jajima do koljena“ samo su neki od osvrta naših najuglednijih glazbenih kritičara.

Iako je skladba Barbicue drugi singl sa njihovog albuma ona je prva skladba koju čujete kada otvorite konzervu i stavite CD u svoj player. Brza, dinamična i neobičnih ritmova vrlo jasno vam daje do znanja o čemu se tu zapravo radi. Upravo za tu skladbu snimljen je video spot u režiji Arsena Oremovića, a u produkciji Ratio Dine Senčara. Usuđujemo se reći da je ovo zapravo i prvi „pravi“ video broj s albuma s obzirom da su za prethodni Baklava's dance korišteni kadrovi iz Oremovićevog dokumentarnog filma „Sudar u dvorcu“ koji trenutno uspješno obilazi hrvatske i svjetske festivale dokumentanog filma, a uskoro ga očekuje i prikazivanje na HRT-u.

Službeno premijerno javno predstavljanje video spota biti će u sklopu njihovog koncerta u VIP klubu na Trgu Bana Jelačića u subotu 29. studenog s početkom u 20 sati, a s obzirom da je koncert dio manifestacije „Tjedan Izraela u Hrvatskoj“ (www.tjedan-izraela.org) ulaz je slobodan. Jednom je jedan kritičar napisao za njihov koncert da je „umjetnička večer izvan svih kategorija“ s toga ne propustite biti i vi dio tog spektakla.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije