Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5. HRVATSKO NATJECANJE MLADIH GLAZBENIH UMJETNIKA PAPANDOPULO

Pobjednici Papandopula održali prvi solistički nastup i oduševili publiku

Papandopulo
Foto: PR FOTO
1/17
25.10.2016.
u 15:03

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog sinoć je održan koncert pobjednika natjecanja Papandopulo. Najbolji mladi umjetnici Hrvatske Ana Batinica (flauta), Goran Jurković (saksofon), Abdul-Aziz Hussein (klarinet) i Katarina Kutnar (violina) besprijekorno su odradili solistički nastup uz Simfonijski orkestar HRT-a pod dirigentskim vodstvom Mo. Tončija Bilića.

Na programu su bila djela Wolfganga Amadeusa Mozarta: Koncert za flautu i orkestar u G -duru, K.313, Pavla Dešpalja: Koncert za alt saksofon i orkestar, Aarona Coplanda: Koncert za klarinet i orkestar te Petra Iljiča Čajkovskog: Koncert za violinu i orkestar u D-duru, op.35.

Time je završeno 5. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo na kojem je ove godine bilo prijavljeno 59 natjecatelja do 30 godina starosti.

Natjecanje Papandopulo je godišnja manifestacija koja se održava u više natjecateljskih kategorija s osnovnim ciljem da pruži priliku mladim glazbenicima u Hrvatskoj da se tijekom školovanja te neposredno po njegovu završetku, upoznaju sa složenošću svjetske glazbene scene kroz pripreme i sudjelovanja na međunarodnim natjecanjima, a potom i nastupima na hrvatskim i svjetskim pozornicama.

Uspjeh takvih nastojanja dokazuje činjenica da su na ovogodišnjem Natjecanju odabrani glazbenici koji će, uvjereni smo jednako kao i laureati prethodnih natjecanja imati niz nastupa te osvojiti zapažene nagrade u zemlji i inozemstvu, u čemu im je Natjecanje Papanopulo, nadamo se, pomoglo!

Prvo takvo iskušenje čeka laureate u kategoriji violine u veljači 2017. na Mađunarodnom violinističkom natjecanju Vaclav Huml u Zagrebu. Trebamo se podsjetiti da su na posljednjem Natjecanju Huml 2013. u finale ušla čak dvojica finalista Natjecanja Papandopulo, a Sho Akamatsu je naposljetku osvojio 2. nagradu.

6. Natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo održat će se u Zagrebu od 25. rujna do 1. listopada 2017. za kategorije: klavir, solo pjevanje, rog, truba, trombon i tuba. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije