Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korčulanski barokni festival

Pjesme kakve su se pjevale uz barokne večere

Korčulanski barokni festival
09.09.2014.
u 12:55

Nizozemski duo Johannette Zomer i Fred Jacobs u crkvi Svih Svetih

Šetnja glazbenim programima i spomenicima korčulanske povijesti i sakralne arhitekture u ponedjeljak je nastavljena u crkvi Svih Svetih gdje su nastupili sopranistica Johannette Zomer i Fred Jacobs na teorbi.

Izvodili su skladbe kakve su se u 16. stoljeću pjevale i svirale uz barokne večere u otmjenim kućama. Osim pjesama Giulija Caccinija, Sigismunda d'Indije, Alessandra Grandija, Luigija Rossija i Barbare Srozzi čuli smo i virtuozne solističke skladbe velikog baroknog lutnjista J. H. Kapsbergera

>> Vivaldijeva Gloria kao razlog odličnog festivala

>> Sjajno otvorenje u simbiozi s gradom i njegovom tradicijom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije