Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
split

Pijanističkim maratonom počinje Piano Loop festival

Kemal Gekić
16.08.2014.
u 13:42

Jedinstven je to projekt u Hrvatskoj u sklopu kojega će recitale održati pijanisti – polaznici Ljetne škole Kemala Gekića i majstorskih radionica Piano loop festivala. Tijekom sedam sati izmjenjivat će se u koncertnom prostoru stvarajući neprekidnu zvučnu kulisu

        Zanimljivom uvertirom Piano 24, odnosno pijanističkim maratonom koji počinje u 10 i traje do 17 sati otvorit će se Piano Loop festival 16. kolovoza u Splitu.

Jedinstven je to projekt u Hrvatskoj u sklopu kojega će recitale održati pijanisti – polaznici Ljetne škole Kemala Gekića i majstorskih radionica Piano loop festivala. Tijekom sedam sati izmjenjivat će se u koncertnom prostoru stvarajući neprekidnu zvučnu kulisu.

Koncept je osmišljen tako da pijanist na klaviru postaje ready-made objekt promatranja u umjetničkoj galeriji. Uobičajene granice izvođač-slušatelj i konvencionalna uloga publike koja sjedi i sluša izgubit će se pa publika dobiva ulogu posjetitelja u muzeju koji razgledaju eksponate, dok drugi pijanisti ulaze i izlaze po vlastitu nahođenju i nisu definirani trajanjem koncerta, slobodni su sjediti i kretati se prostorom. Nakon maratona, japanski pijanisti izvode skladbe hrvatskih kompozitora u sklopu programa Univerzalni jezik glazbe. Prva večer festivala završit će završnim koncertom klase Ljetne škole Kemala Gekića. Iduća tri dana recitale će održati tri eminentna umjetnika – pijanisti Eduard Hubert, Kemal Gekić i Ruben Dalibaltayan, a Matej Meštrović zatvorit će festival multimedijskim performansom.      

>> “Sudar u dvorcu” na festivalu u Portugalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije