Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
etno jazz koncert

Panonika i sevdah Zrinke Posavec u zagrebačkoj Vinylu

Zrinka Posavec
Foto: PR FOTO
1/2
28.09.2015.
u 11:52

Uz pjevačicu Zrinku Posavec nastupaju Filip Novosel na braču, Zvjezdan Ružić na klaviru i Tihomir Hojsak na kontrabasu. Svo četvero su akadamski obrazovani muzičari s velikim iskustvom nastupanja i sudionici su mnogih glazbenih projekata.

U zagrebačkom klubu Vinyl u srijedu 30. rujna u 21 sat koncert etno jazz glazbe "Panonika+sevdah" održat će mlada pjevačica Zrinka Posavec sa svojim bendom. Zrinka Posavec novo je ime sevdaha i etno glazbe u Hrvatskoj. Sa svojim glazbenicima mijenja boje etno glazbe, a u svojim izvedbama starogradskih pjesama i sevdalinki donosi sasvim novi zvuk. Pjevačica koristi različite pjevačke stilove i tehnike, njezin glas iznenađuje mekoćom i publiku spontano inspirirana da i sama zapjeva. 

U pratnji kreativnih glazbenika Zrinka Posavec svojim načinom muziciranja iskazuje poštovanje prema generacijama i prostorima u kojima su nastajale starogradske pjesme Panonije i sevdah, no njezine su izvedbe prožete svježim suvremenim duhom. Ovaj spoj je neobičan, ali nježan, osjećajan i pitak. Publika će čuti originalne izvedbe u kojima se prepliću etno, jazz i orijentalni zvuk.  

Uz pjevačicu Zrinku Posavec nastupaju Filip Novosel na braču, Zvjezdan Ružić na klaviru i Tihomir Hojsak na kontrabasu. Svo četvero su akadamski obrazovani muzičari s velikim iskustvom nastupanja i sudionici su mnogih glazbenih projekata. U ovom sastavu uskoro ulaze u studio i snimaju album. Kao zanimljivost ističemo da je Zrinka Posavec sestra naše poznate pjevačice i glumice Maje Posavec koju trenutno gledamo u televizijskom show-u "Tvoje lice zvuči poznato", a dvije pjevačice najavljuju i  zajednička glazbena iznenađenja.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije